Avfall Sverige firar 70-års jubileum i Örebro 29-31 maj

By on 26 maj, 2017
Atleverket i Örebro.

Örebro kommun välkomnar avfallsbranschen den 29–31 maj, då Avfall Sverige håller sitt årsmöte och friar organisationens 70-årsjubileum i Örebro. Cirka 600 representanter från hela Sverige kommer samlas här för att inspireras och byta erfarenheter med varandra.

Örebro kommun kommer representeras av personal från avfallsverksamheten och Tekniska nämnden. Vi kommer att visa upp Örebro på bästa tänkbara sätt genom studiebesök på Kretsloppslandet på Tekniska kvarnen i Karlslund. Vi kommer även titta på förvandlingen av soptippen på Venan till naturreservatet i Rynningeviken, och den förbättrade lakvattenhanteringen på Atleverket. I samarbete med Kulturskolan kommer deltagarna bjudas på musik av steel-pan gruppen Pannbandet och få se spännande kreationer av återvunna material.

– Det är roligt att få ta hand om så många kunniga och specialiserade kollegor och förtroendevalda från hela landet, säger Charlotte Edberger Jangdin (C), ordförande i Tekniska nämnden. Örebro kommun har högt ställda mål och jobbar för en effektiv avfallshantering med mycket utveckling. Inbjudan till Avfall Sverige skickade vi in redan för fem år sedan och då var det ganska avlägset men idag känns det helt naturligt att årsmötet hålls just i Örebro.

Örebro kommun kommer att ta tillfället i akt att berätta om de utmaningar avfallsverksamheten står inför, men även hur vi tänker möta utmaningarna i en stad som växer och förtätas, säger Håkan Gustafsson, verksamhetschef för Avfall. Det kommer vi att göra dels på Avfalls Sveriges styrelsemöte, men även i samband med årsmötet genom öppningsanförandet till konferensen som hålls av Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Björn Sundin (S). Det är extra roligt att det sedan följs upp av bland andra miljöminister Karolina Skoog.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login