Aviana och Eyes Wide Open till Örebro

By on 5 december, 2021

En av de stora sensationerna inom Svensk Metal de senare åren, Karlstad-bandet Eyes Wide Open släppte den 12 November sitt senaste kritikerrosade album ”Through Life And Death” via det tyska skivbolaget Arising Empire.

I Januari och Februari har de slagit sig samman med Metal-kollegorna i Aviana från Norrköping/Göteborg och åker ut på Sverige-turné ihop, där man stannar till i Örebro för en konsert Lördag 5 Februari 2022 på Kulturhuset.

Det blir 7 st konserter på turnén som startar i Aviana’s hemstad Norrköping den 21 Januari och avslutas i hjärtat av Norrland, Luleå den 19 Februari. Under turnén kommer även banden att besöka Kalmar, Örebro och Söderhamn. Dessutom så står både Aviana och Eyes Wide Open som support-akter till Malmö-baserade Imminence i Göteborg och Stockholm i samband med deras releasespelningar för det nya albumet ”Heaven In Hiding”.

”Det ska bli hur grymt som helst att äntligen komma ut och spela live igen, men framförallt att kunna göra det på hemmaplan. Historiskt sett så har vi inte spelat så mycket i Sverige, utan mer ute i Europa och Asien tidigare.” säger Joel Holmqvist, sångare i Aviana.

Både Eyes Wide Open och Aviana har samlat på sig en massiv fanbase inom den globala Metalscenen de senaste åren. Med miljontals av streams, åtskilliga turnéer världen över och en ständigt växande skara av nya lyssnare förutspås båda akterna att bli några av storspelarna inom genrén det kommande decenniet.

”Det ska bli galet kul att komma ut på vägarna och spela igen. Både för att träffa fansen och sina kollegor i andra band! Vi har laddat hårt nu i nästan 2 år och har verkligen längtat efter att få köra låtarna från ny plattan live.” säger Kristofer Strandberg, gitarrist i Eyes Wide Open.

Kort om banden:
Aviana är ett svenskt Alternativ Metal-band från Norrköping/Göteborg som är aktuella med singlarna ”Overcome”, ”Rage”, ”Oblivion” och ”Retaliation” (samtliga utgivna 2021) via det tyska skivbolaget Arising Empire. Bandets musik beskrivs som tung och energisk Metal med elektroniska inslag. För fans av Architects, Mick Gordon, Rob Zombie.

Eyes Wide Open är ett svenska Metal-band från Karlstad som är aktuella med det nya albumet ”Through Life And Death” (12 November 2021) också via Arising Empire. Bandets musik har ofta blivit beskrivet och jämfört av deras fans som en fortsättning på det gamla In Flames. Med melodiska gitarr-slingor och sing-a-long vänliga texter så är det ett band som fans av In Flames, Soilwork och Dark Tranquility inte får missa.

Respektive turnédatum backas även upp med lokal support i form av Varices (Norrköping), The Hate Project (Kalmar), Allt (Örebro) och Beneath My Feet (Söderhamn, Luleå).

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa High5ive

You must be logged in to post a comment Login