Backa Studios långfilm ”Lantisar” visas av Sveriges Television

Av på 30 juni, 2021

Långfilmen ”Lantisar” visas av Sveriges Television under juli – dels på SVT Play 1-31 juli, dels på SVT 1 tisdag 6 juli kl 13.10, meddelar Malin Dahl och Johnny Wernersson på Backa Studios i Vedevåg som svarat för manus, regi, foto och klippning av den hyllade och prisade långfilmen om att hitta hem.

”Vi är jättestolta att vi som filmbolag i Lindesberg, utanför storstäderna, lyckades ro detta projekt hela vägen i hamn från start av manus 2018 till inspelning, visning på biografer runt om i landet och världen, festivalpriser, Guldbagge, streamingtjänster och nu slutligen SVT som ger hela Sverige chansen att se vår film”, förklarar Johnny Wernersson och Malin Dahl som är Backa Studios (bilden nedan).

”Lantisar” – en film om att hitta hem

”Lantisar” är en svensk dramafilm som hade premiär i Sverige den 31 augusti 2019 på festivalen Kultur på landsbygd. Manusförfattare är Malin Dahl och Johnny Wernersson. Malin svarar också för regi och Johnny för foto och klippning.

På Västerås filmfestival 2019 blev filmen nominerad i sex kategorier och vann i tre – ”Bästa nordiska film”, ”Bästa regi” och ”Bästa nationella manliga skådespelare”. Filmen har sedan dess visats och prisats på ett flertal filmfestivaler i både Sverige och utomlands.

Handlingen: Madeleine som lever ett modernt liv i Stockholm kallas hem till landsbygden och sin pappa, som hon brutit kontakten med. Hennes upplevelser under ett intensivt veckoslut ger henne en ny bild av en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig.

Med humor men också med svärta skildras mänskliga relationer i en modern landsbygdsmiljö. Alla medverkande i filmprojektet lever och verkar på landsbygden. Filmen vill ge en annan bild av landsbygden än den som möter oss i många andra landsbygdsskildringar: ”Lantisar” visar en levande och modern landsbygd med kraftfulla personligheter, men också att vi är ”vanliga” människor med ”vanliga” problem…

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa:  LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in