Både lag Hasselborg och lag Edin är klara för slutspel

By on 14 april, 2018
Foto: © Anil Mungal / Grand Slam of Curling

Både lag Hasselborg och lag Edin är klara för slutspel i helgens stora Grand Slam-tävling i Toronto, Kanada.

EM-guld, EM-silver, OS-guld, OS-silver, VM-silver, VM-guld. Lag Hasselborg och lag Edin har tillsammans tagit sex mästerskapsmedaljer under säsongen. Och framgångarna fortsätter även på den kanadensiska proffstouren. 

I natt svensk tid blev båda lagen klara för slutspel i stora Grand Slam-tävlingen Players Championship i Toronto, Kanada.

Skip Anna Hasselborg tvingades avstå den avgörande gruppspelsmatchen p.g.a sjukdom men det stoppade inte de svenska tjejerna. De stuvade om i laguppställningen, spelade matchen med endast tre spelare och vann mot Team Carey med 7-3.

Sara McManus, som normalt agerar vice skip hoppade in som lagkapten

Det var roligt men också supernervöst. Jag var skip under juniortiden men det är några år sedan. Vi fick gick ut och spelade för Anna och då var det extra härligt att vinna, säger Sara McManus.

I kvartsfinalen väntar USA genom Team Sinclair och då hoppas laget ha Anna tillbaka som skip på banan.

– Vi ska åka hem till henne nu med lite mat och se till att hon får ny energi. Och sedan håller vi tummarna att hon känner sig bättre imorgon, säger Sara.

Seger blev det även för lag Edin som säkrade sin slutspelsplats efter 6-3 mot Team Mouat från Skottland. Facit i gruppspelet för de nyblivna världsmästarna blev fyra segrar och endast en förlust. I söndagens kvartsfinal väntar Team Smith, Skottland.

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login