Bandydamerna tog guld i Student-OS

Av på 8 mars, 2019
Sverige-Ryssland i bandyfinal, Vinteruniversiaden 2019

Det var Sverige som jagade Ryssland under i stort sett hela matchen. I slutminuterna av matchen tog däremot Sverige taktpinnen och Matilda Svenler och Linnéa Larsson satte två snabba mål. Matchen slutade 5-3 till Sverige i en nästintill fullsatt arena som rymmer nästan 5000 åskådare. 

”När vi fick straffen, då kände jag att vi kunde ta hem guldet” – Matilda Svenler, guldmedaljör för Team Sweden bandy, som satte straffen och gav Sverige ledning med 4-3.

I den 87:e matchminuten satte Linnéa Larsson spiken i kistan genom att göra Sveriges femte mål och kort därefter kunde laget fira en efterlängtad seger. 

Det är första gången som bandyn är med på en universiad. Att bandyn deltar betyder mycket med hopp om att bli en framtida OS-gren. Såhär säger damernas coach, Örjan Stål om bandyns deltagande; ”Ett deltagande i Vinteruniversiaden skulle jag beteckna som ett av de viktigaste stegen bandyn gjort i modern tid”.

Vinteruniversiaden i korthet

  • 2 500 deltagare från över 50 länder
  • 3 000 volontärer
  • Åtta obligatoriska idrotter: alpin, skidåkning, längdskidor, skidskytte, snowboard, curling, ishockey, konståkning och skridsko.
  • I årets Universiad genomförs även tävlingar i freestyleåkning och bandy.

Sport | Bandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in