Barndiabetesfonden anslår minst 22 miljoner kronor till forskningen 2019

Av på 4 september, 2019

Barndiabetesfonden har nu öppnat för ansökningar om forskningsanslag 2020, och utlyser i år minst 22 miljoner kronor i anslag till forskningen. I år väljer Barndiabetesfonden att lägga ökad vikt vid forskning som specifikt rör typ 1 diabetes, då detta är den vanligaste formen som drabbar barn och ungdom. Vi välkomnar därför alla ansökningar som gäller typ 1 diabetes.

År 2018 delade stiftelsen ut 18,7 miljoner kronor, följt av 22 miljoner år 2019.

Ansökan är öppen för alla som bedriver vetenskaplig forskning i Sverige, som syftar till att lindra, förebygga eller bota diabetes hos barn och ungdom. Ansökningsformulär och instruktioner finns att tillgå via Barndiabetesfondens hemsida.

Inskickade kompletta ansökningar granskas och bedöms av Barndiabetesfondens Vetenskapliga råd, bestående av fem framstående forskare inom området, utifrån samma kriterier som används av det nationella Medicinska Forskningsrådet. Det borgar för att anslagen delas ut till forskningsprojekt av högsta kvalitet.

Under de senaste fem åren har man delat ut mellan 7 och 18,7 miljoner kronor per år, fördelat på mellan 25 och 34 beviljade forskningsprojekt.

Ansökningstiden pågår fram till 15 oktober, och beslut om utdelning tas i december 2019.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in