Barnens fantasi och kreativitet i centrum

By on 28 juni, 2022
Manillagatan.
Foto: Örebro kommun

Barnens fantasi och kreativitet i centrum när Manillagatans bygglek invigs, fredag 1 juli kl. 13 invigs byggleken på Manillagatan, som är en av Örebros sommargator.

Här erbjuds aktiviteter för barn under sommarens helger, med temat återbruk.

Sommargatan på Manillagatan öppnade för allmänheten den 18 juni, i samband med invigningen av Open Art. Platsen är utformad för att vara en oas mitt i stan där människor kan samlas och njuta av omgivningen. På gatan finns det odlingar med ätbara växter och konstverk från Open Art.

Från och med 1 juli finns det även en bygglek, där barn kan skapa och utforska sin kreativitet. I byggleken är barn i alla åldrar välkomna att bygga, måla, hamra och spika med överblivet material.

Manillagatan. Foto: Örebro kommun.

I samarbete med Open Art, Parkenheten och Lov Örebro bjuder Örebro konsthall under sommaren in till konstupplevelser och skapande aktiviteter för barn i alla åldrar, som vill bygga stort och smått med temat återbruk. Byggleken är öppen kl. 13-16 varje fredag, lördag och söndag under perioden 1 juli-14 augusti. Under dessa tider finns även konstpedagoger på plats, för inspiration och handledning.

Aktiviteter på Manillagatan

 • Fredag 1 juli kl. 13: Invigning av byggleken
  Den 1 juli sätter sommarens bygglek i gång och Manillagatan omvandlas till en kreativ plats för lek och skapande. Under invigningen får vi hjälp av barnen på Oskarstorgets förskola att bygga bokstäver av grenar och naturmaterial till bygglekens namnskylt. Kom förbi och invig sommarens byggplats med oss i Oskarsparken. Vi bjuder på dricka och frukt för de yngre. Media hälsas välkomna att delta vid invigningen!
  .
 • Söndag 10 juli kl. 13-16: Måla med äggoljetempera
  Har du provat att måla med äggoljetempera? Precis som du kan höra på namnet blandas färgen av ägg och linolja, och den här typen av färg har använts ända sedan medeltiden. I bygglekens workshop blandar vi färg som vi sedan målar med på platsen. Ta med dig familjen och prova du också!
  .
 • Söndag 17 juli kl. 13-16: Gestalta en bänk
  Vill du vara med och ge färg åt en soffa till folket? I denna workshop färgsätter vi en betongsoffa som sedan kommer att placeras ut som en viloplats för örebroarna. Kom förbi och hjälp oss att ge soffan sin nya färgdräkt!
  .
 • Söndag 31 juli kl. 13-16: Bygg fågelholkar
  Sista dagen i juli gör vi fågelholkar i byggleken. Vi bygger holkar tillsammans och avslutar med att ge dem färg. Vill du också ge fåglarna i Oskarsparken nya hem? Hjälp oss att bygga fina hem åt våra flygande vänner!
  .
 • Söndag 7 augusti kl. 13-16: Prova på graffitti
  Under bygglekens sista workshop kan du testa på graffiti på bygglekens plank. Testa att måla med sprayfärg eller gör egna schabloner att skapa mönster med. Vi använder oss av vattenbaserad sprayfärg.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login