Barnens gåva till Rådhuset

Av på 8 maj, 2019

För att ha en positiv framtidstro måste staden se varenda medborgare som en likvärdig och viktig medborgare. Sedan våren 2018 har barnen på förskolan Blåklinten arbetat med demokrati, Rådhuset, politiker och pingvinen som står vid Rådhuset. Nu vill de överlämna en gåva till Rådhuset.

Sedan våren 2018 har barnen på förskolan Blåklinten arbetat med demokrati, Rådhuset, Kenneth Nilsson och Pingvinen som står bredvid Rådhuset. Under våren 2019 har barnen arbetat med en stor målning som de nu vill överlämna som en gåva till Örebro, Rådhuset och det som Rådhuset representerar.

Det är viktigt att staden ser våra yngsta medborgare som likvärdiga medborgare med stor potential och kunskap, säger Shady Kamel Ali som är barnskötare på förskolan. Det är viktigt för Rådhuset att se dem och det är också viktigt för oss att se Rådhuset.

Målningen som kommer att överlämnas är barnens tolkning av Rådhuset som för dem representerar demokratiska frågor och finns för örebroarna. Barnen har sagt att staden är viktig för oss människor. Mötet med staden handlar om att ge och ta.

Bild: Barnens målning av Rådhuset, förskolan Blåklinten

Målningen överlämnas till Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande, Marlene Jörhag (KD) kommunalråd med ansvar för skolan och Elisabeth Malmqvist (C), ledamot i programnämnden. Överlämningen sker fredag 10 maj i Sessionssalen.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in