Basket | Mot publikrekordet när Sverige fyller Hovet mot Bosnien & Herzegovina

By on 12 september, 2016

Inför det avgörande returmötet mot Bosnien i herrarnas EM-kval är det nu över 6200 biljetter sålda till Hovet. Alla tiders publikrekord för svensk landslagsbasket ligger på 6956, Sverige-Serbien från EM 2003. Under dagen har det surrats om att bosniske NBA-stjärnan Mirza Teletovic uppges vara petad från matchen mot Sverige. Teletovic skällde ut det 17-åriga underbarnet Dzanan Musa i slutet av matchen mot Ryssland efter att Musa filmat.

Sverige är nu halvvägs igenom EM-kvalet mot EM 2017. Med två knappa förluster hittills är laget revanschsugna och hoppas nu på ett fullsatt Hovet som kan bära fram dem till seger. Senast Sverige mötte Bosnien i Sarajevo blev det förlust med 3 poäng. Den likt Rysslandsmatchen präglades av en försiktig inledning av Sverige som inte kom igång för än i andra perioden. Läs mer om matchen. Kan Sverige nu lyckas samla styrka och leverera 100% från start på onsdag kommer det här kvalet få nytt liv.

EM-kval fakta
EM-kvalet är uppdelat i sju grupper bestående av sex fyralagsgrupper och en trelagsgrupp, där Sverige är i den sistnämnda varianten. Gruppettorna är direktkvalificerade till EM tillsammans med de fyra bästa grupptvåorna.

Sveriges förutsättningar för att nå EM
Ryssland är redan klara för EM som klar gruppetta i Grupp C. Sverige behöver vinna båda matcherna som är kvar i EM-kvalet för att han en chans att gå till EM. Utöver vinst krävs så god poängskillnad som möjligt för att hamna bland de fyra bästa grupptvåorna bland alla grupperna i kvalet.
Förtydligande: Vid förlust på onsdag har Sverige inte längre chans att gå till EM då man hamnar sist i gruppen.
Att vinna med just fyra är inte relevant då en seger mot Bosnien ändå gör att Sverige hamnar före Bosnien i tabellen och inbördes därför inte räknas – men vinst med så många poäng som möjligt totalt i båda matcherna ökar alltså chanserna mot de andra grupptvåorna.

Sändningar
Onsdag 14/9 kl 19.50: Sverige – Bosnien (Stockholm) – Uppkast kl 20:00 i TV4 Sport och C More
Lördag 17/9 kl 12:50: Ryssland – Sverige (Krasnodar) – Uppkast kl 13:00 i TV12 och C More

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login