Basket | SVT sänder slutsålda EM-kvalet mot Spanien

By on 12 oktober, 2015

Biljetterna till EM-kvalmatchen mot Spanien sålde slut på 17 minuter. Fick du ingen plats i Täljehallen? Lugn: Nu är det klart att matchens sänds i SVT. ”Det är ett av våra mest spännande landslag”, säger SVT Sports planeringschef Max Bursell.

”Intresset för damlandslagets EM-kvalmatch är enormt. De 2000 biljetterna sålde slut på bara 17 minuter.” skriver SVT Sport i sin nyhet för en dryg timme sedan.

Efter att vi sålt slut arenan är vi glada att kunna dela med oss av upplevelsen till hela Sverige. Basket är en fantastisk TV-sport. säger Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Spanien, ledda av Anna Cruz (Minnesota Lynx), tillhörande förstafemman i den pågående WNBA-finalserien, är ett av Europas starkaste lag med bland annat EM-guld 2013, VM-silver 2014 och EM-brons 2015. Men Sverige har inför kvalet fått förstärkning i form av WNBA-spelarna Amanda Zahui och Farhiya.

Vi är glada att kunna erbjuda den här matchen till vår publik, ett av våra mest spännande landslag mot ett riktigt tufft motstånd på hemmaplan inför en utsåld arena, säger Max Bursell, planeringschef på SVT Sport.

Matchen i Södertälje den 21 november är den första kvalmatchen i Sveriges resa mot EM i Tjeckien 2017.

FAKTA EM 2017:
Eurobasket 2017 spelas i Tjeckien. Det är 34 lag anmälda till EM 2017 och endast värdlandet Tjeckien är garanterat en plats.
Övriga 33 är indelade i nio grupper, där ettorna och de sex bästa tvåorna går till slutspelet.
Sverige är i kvalgrupp Itillsammans med Finland och Spanien.

SVERIGE EM-KVAL 2017:
21 november: Sverige – Spanien i Täljehallen kl 17:00
20 februari: Finland – Sverige
24 februari: Spanien – Sverige
23 november: Sverige – Finland

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login