Behövs även satsning på analoga läromedel nu

Av på 8 juli, 2021
Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande Sara Svanlund kommenterar Liberalernas krav.

Det avsätts alldeles för lite pengar på läromedel i svenska skolor, men det är också det är viktigt att det inte bara blir satsningar på digitala läromedel.

– Det avsätts alldeles för lite pengar på läromedel i svenska skolor, men det är också det är viktigt att det inte bara blir satsningar på digitala läromedel. Sveriges elever och lärare och elever efterfrågar böcker att använda i undervisningen, säger Sara Svanlund, andre vice ordförande i Lärarnas Riksförbund.

Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande Sara Svanlund kommenterar Liberalernas krav under dagens Almedalstal på att det ska satsas mer pengar på läromedel i skolan.

”Nyamko Sabuni har alldeles rätt i att det behövs mer resurser till läromedel, det avsätts alldeles för lite pengar. Men då är det också viktigt att ge lärarna mer inflytande över vilka läromedel som används, skolan måste låta lärarna bestämma mer. 

Under pandemiåret har vi haft mycket användning av digitala läromedel och hjälpmedel med distans- och fjärrundervisning, beslut om dessa sker ofta på en annan nivå än på skolan och där lärare inte kan påverka tillräckligt.

Det är viktigt att det inte bara blir satsningar på digitala läromedel. Sveriges elever behöver analoga läromedel också! Både lärare och elever efterfrågar böcker att använda i undervisningen.”

Politik | Regionalt
Örebronyheter

Källa Lärarnas Riksförbund

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in