Bergslagen Cycling står värd för friluftsfestival

By on 19 maj, 2022

Bergslagen Cycling är en av de värdar som helgen den 20-22 maj bjuder in till Outdoor Festival STHLM på Djurgården i Stockholm. Under dessa tre dagar ges festivalbesökare möjlighet att testa en rad olika friluftsaktiviteter, bland annat mtb-cykling.

– Allt fler söker sig till skogen för att cykla och på senare tid har mountainbike blivit en naturlig del av friluftslivet. Men vi vill locka fler att hitta ut i naturen och till vårt län, och vi vill göra det på de sätt som passar var och en. Det gör vi bland annat genom att medverka vid Outdoor Festival STHLM, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Under Outdoor Festival STHLM fylls en friluftscamp på centrala Djurgården av äventyr, upplevelser och prova-på-aktiviteter. Bland annat kommer Bergslagen Cycling att komplettera de 154 cykelleder som finns i Örebro län med en 155:e på Djurgården.

– Det blir cykling i en helt annan miljö än i Bergslagens skogar men likafullt blir det härlig cykling som vi kombinerar med ett roligt quiz som passar både barn och vuxna, säger Simon Tullstedt, projektledare för Bergslagen Cycling.

Förhoppningsvis kan Bergslagens Cyclings medverkan på festivalen leda till att fler personer väljer att turista i Örebro län.

– Stockholmarna är en viktig målgrupp för länets besöksnäring eftersom det är ett perfekt weekendavstånd mellan Stockholm och Örebro län. Så genom att visa upp de fina möjligheter till friluftsliv som finns i länet kan vi locka fler besökare vilket i sin tur kan leda till nya arbetstillfällen inom turismsektorn, säger Irén Lejegren.

Örebro/Sverige
Örebronyheter

Källa Region Örebro län
Fakta Bergslagen Cycling
Bergslagen Cycling är ett samarbete mellan Region Örebro län, Örebro läns kommuner och föreningar i Örebro län. Bergslagen Cycling är med sina 154 cykelleder, som tillsammans mäter 4 200 kilometer, Sveriges ledtätaste och största cykelområde.

You must be logged in to post a comment Login