Bergslagens Sparbank gör det igen – 1 miljon extra i föreningsstöd

Av på 9 oktober, 2020

Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför avsätter banken ytterligare en miljon extra i föreningsstöd, förutom den miljon som utbetalades i våras.

Det betyder att alla föreningar i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors som fortfarande lider ekonomisk skada med anledning av coronapandemin kan ansöka om medel.

– Föreningslivet är en viktig bas för vårt samhälle. Det bidrar starkt till att våra kommuner är attraktiva att bo och verka i. Därför är det extra viktigt att vi alla nu hjälper våra föreningar i dessa tider, säger bankens VD Cecilia Jeffner.

Banken har nu fattat beslut om att, förutom de drygt två miljoner kronor banken varje år bidrar med i sponsring och den miljon som utbetalades i våras, nu även skjuter till ytterligare upp till en miljon kronor till föreningarna som drabbats av ekonomiska effekter på grund av coronakrisen.

– I tider som dessa är det viktigare än någonsin att våra fritidsaktiviteter säkerställs på lång sikt och att verksamheterna kan återgå till normalt snarast efter att pandemin är över. Föreningslivet, med barn- och ungdomsverksamheter i särskild åtanke, ligger oss väldigt varmt om hjärtat så därför känns det extra glädjande att vi kan hjälpa till att säkerställa våra många fina verksamheter runt om i Bergslagen, avslutar Cecilia.

Ansöker gör föreningarna på bankens hemsida www.bergslagenssparbank.se/sparbanksmiljonen

Länet
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in