Beviljade medel för fortsatt arbete mot diskriminering

By on 13 december, 2020
Arkivbild

Örebro Rättighetscenter har beviljats medel för antidiskrimineringsarbete under 2021 av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Örebro Rättighetscenter har beviljas medel på 1 555 555 kr.

Vi är glada och stolta att vi fortsatt har förtroende att arbeta för ett mer jämlikt och rättvist Örebro län. Vi vill att fler ska veta att de kan vända sig till vår antidiskrimineringsbyrå när de upplever diskriminering, kränkande behandling eller sexuella trakasserier. Vi ser också framemot att fortsätta vårt viktiga förebyggande arbete i inom skola och arbetsliv för fler att arbeta med aktiva åtgärder mot diskriminering”, säger Caroline Daly, tf. verksamhetsansvarig vid Örebro Rättighetscenter.

Örebro Rättighetscenter är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som driver en antidiskrimineringsbyrå i Örebro län. Rättighetscenter erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning och stöd till personer som upplever sig diskriminerade. Örebro Rättighetscenter genomför informationsinsatser och utbildningar om normer, diskriminering och diskrimineringslagstiftningen samt arbetar med påverkansarbete. Hos Rättighetscenter kan du kostnadsfritt få rådgivning och stöd om du känner dig orättvist behandlad eller diskriminerad.

”Bidraget kommer stärka oss ytterligare i vårt arbete mot diskriminering och för de mänskliga rättigheterna”, säger Tova Råstedt, ordförande vid Örebro Rättighetscenter.

Under 2021 hoppas Rättighetscenter kunna bredda verksamheten ytterligare i Örebro län, så att alla invånare i länet vet var de kan vända sig för råd och stöd om de upplever sig utsatta för diskriminering.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Källa Rättigheterscenter

You must be logged in to post a comment Login