Biblioteksupproret i Ramsberg inspirerade till roman

Av på 18 januari, 2021
Omslaget har gjorts av Emma Graves.

“Bokbussen kommer vid midnatt” är en debutroman av Sofie Axelzon som inspirerats av biblioteksupprorer i Ramsberg då personal och bybor räddade sitt bibliotek på ett mycket annorlunda sätt, tanken är att författaren ska ha bokrelease i Ramsberg i juli om det är möjligt.

Sofie Axelzon bor i Strängnäs och är lektör, redaktör, författare, journalist, skribent, fotograf, översättare och kommunikatör. “Bokbussen kommer vid midnatt” är hennes debutroman som släpps i sommar och är en inspirerande feelgood-roman med jävlar anamma. Det är första delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.

“Den lilla biblioteksfilialen, inhyst i gamla prästgården i byn Sidhäll, hotas av nedläggning om inte de tre anställda lyckas höja utlåningen till helt omöjliga nivåer. Det är nästan som om politikerna hittat på allt bara för att kunna få stänga biblioteket för gott och lägga pengarna på annat.

Det krävs uppfinningsrikedom, engagemang utöver det vanliga och uppbackning av hela bygden för att Lisa, Eva och Kåge på biblioteket ska lyckas. Men just när allt ändå ser ut att gå vägen kommer dråpslaget – och byn går in i ett helt nytt tidevarv.

Där en gammal dansbandsbuss, några motvilliga ungdomar och en hemlig, bokälskande undergroundrörelse får människor att förändras och en sömnig by att vakna upp. För när bokbussen kommer vid midnatt finns det ingen gräns för hur mycket böcker kan betyda i människors liv.”

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in