Big Day Out är tillbaka

By on 8 augusti, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Senast det begav sig var 2016 då Strömpis och hela ön det ligger på förvandlades till ett festivalområde, men nu är det dags igen för Big Day Out att återuppstå.

Fredagen den 12 och lördagen den 13 augusti går evenemanget av stapeln med artister som Otto Knows, 1 CUZ, Nause, Greekazo och DJ´s From mars med flera, tanken är precis som tidigare att ge möjligheten att i alla fall få lite Tomorowland feeling på hemmaplan. Till i år har man även adderat svensk hiphop i mixen för att tilltala en större publik.

– Det känns kul att åter kunna planera större evenemang som kan dra en större publik, säger Albin Öhrn en av de ansvariga bakom Big Day Out. – Nu vill vi starta igång Big Day Out igen och börja bygga upp det konceptet igen.

Vad är det för skillnader mellan Big Day Out 2016 och 2022?

– Den här gången tänker vi lite bredare och kommer att ta in en del svensk hiphop, där kommer huvudartisterna vara 1 Cuz och Greekazo, svarar Albin. – Sen blir det precis som förra gången en hel del House med Otto Knows och Nause samt DJ´s From Mars som huvudakter.

Så vad kan man förvänta sig när man kommer till Big Day Out?

– En riktig minifestival där allt finns som hör till, vi kommer köra 17.00 till 02.00 och hoppas att publiken tar chansen att komma tidigt för att verkligen uppleva festivalstämningen, avslutar Albin Öhrn.

Så missa inte att besöka Big Day Out på Strömpis ön fredag 12 och lördag 13 augusti 2022.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login