BIK Karlskoga förlorade knappt i genrepet

Av på 21 september, 2021

BIK Karlskoga åkte under tisdagen till Jönköping för att ta sig an HV71 i genrepet inför den allsvenska premiären på fredag.

BIK Karlskoga som inte förlorat under ordinarie tid på försäsongen. HV71 är tippade som klara favoriter att vinna Allsvenskan 2021/2021.

Karlskoga började bra och HV71 drog tidigt på sig en utvisning, i powerplay kunde sedan Karlskoga i den tredje minuten ta ledningen 1-0. Efter målet fortsatte Karlskoga att ligga på samtidigt som HV jobbade sig in i matchen och i den elfte minuten kunde de i powerplay kvittera till 1-1. Karlskoga fortsatte spela bra men spelt blev betydligt jämnare samtidigt som intensiteten gick upp, det blev dock inga fler mål så perioden slutade 1-1.

Den andra perioden började jämnt men i den femte minuten kunde HV71 ta ledningen med 2-1 efter ett vackert mål i nummerärt överläge. Men Karlskoga hade på inga sätt gett upp och i den sjunde minuten kunde man kvittera till 2-2 även detta mål i powerplay. Karlskoga fortsatte att spela bra och hade nog den farligaste chansen i mitten av perioden. Slutet av perioden dominerades av kamp ett spel som passade Karlskoga ganska bra men perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden började lite långsammare tempomässigt än den andra perioden men båda lagen låg på och skapade en del chanser men i den 12 minuten fick Karlskoga en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde HV71 ta ledningen med 3-2. Efter målet började Karlskoga jaga kvittering, med två minuter kvar tog bortalaget ut målvakten för att avsluta med spel sex mot fem men man lyckades inte göra mål så HV71 vann matchen med 3-2.

Ett bra genrep för Karlskoga mot de tippade serie vinnarna där man skapade fina lägen, man måste dock se till att inte ta så många utvisningar då samtliga mål kom i boxplay.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 24 September borta mot Kristianstad IK.

Matchen slutade HV71 3-2 BIK Karlskoga.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro län
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in