BIK Karlskoga tog en kämpaseger borta mot Vita Hästen

By on 13 oktober, 2021

BIK Karlskoga åkte under onsdagen tll Norrköping för att i den sjätte omgången av hockeyallsvenskan 2021/2022 ta sig an Vita Hästen.

Karlskoga åkte på sin första förlust senast borta mot HV71 men hade dess för innan vunnit samtliga matcher. Vita Hästen å andra sidan vann senast men hade innan det förlorat några matcher och låg på en elfte plats i tabellen.

Den första perioden började ganska tamt där lagen kände på varandra, annars började Karlskoga ganska bra tills Vita Hästen fick ett powerplay i den femte minuten. Efter powerplayet kunde Vita Hästen ta med sig momentumet från det och skapa press mot Karlskogas mål vilket ledde till många felpassningar från Karlskoga i egen zon. Marcus Hellgren i Karlskogamålet kunde dock hålla nollan efter bra spel och perioden slutade 0-0.

Vita Hästen fortsatte sitt press spel i inledningen av den andra perioden men i den nionde minuten fick Karlskoga ett powerplay och i efter det kunde man flytta fram sina positioner så att man kunde sätta press mot Vita hästen. Det blev dock inga mål i perioden som slutade 0-0.

Den tredje perioden började som den föregående med press från Vita hästen, men i samband med en dubbelutvisning kunde Karlskoga ta ledningen genom Henrik Björklund. Efter målet höjde Karlskoga sitt tempo och skapade flera chanser. Men i den elfte minuten fick Arvid Aronsson matchstraff efter en armbågstackling och Vita Hästen kunde ta tillbaks spelet men Marcus Hellgren storspelade och kunde hålla nollan så Karlskoga vann matchen med 1-0.

Det här var inte någon speciellt bra match från Karlskogas sida och det kändes som en klar underskattning av motståndet, dock storspelade Marcus Hellgren som höll nollan för andra gången i sin allsvenska karriär och såg till att Karlskoga vann. Nu väntar hemmapremiär på lördag för Karlskoga och det skall bli intressant att se vad de kan prestera på hemmais.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Lördag den 16 Oktober hemma mot VIK Hockey.

Första perioden femte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund Interference. Powerplay Vita Hästen, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Vita Hästen 11 – BIK Karlskoga 6

Andra perioden fjärde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Tripping. Powerplay Vita Hästen, inget resultat. Nionde minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Johannes Nilsson Fördröjande av spelet. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Vita Hästen 8 – BIK Karlskoga 11

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Colby Sissons Tripping. Utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Tripping. Spel fyra mot fyra, mål Karlskoga Henrik Björklund satte 0-1. Elfte minuten utvisning Karlskoga, fem minuter + matchstraff Arvid Aronsson Armbågstackling. Powerplay Vita Hästen, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga