BIK Karlskoga avgjorde mot serieledarna i förlängningen

By on 3 februari, 2023

BIK Karlskoga kom till spel med sju vinster på åtta matcher i bagaget, varav tre på raken, bra spel ligger till grund för en riktigt fin serie. I kvällen match ställdes man på prov när man tog sig an serieledarna MoDo Hockey, ett bra test där Karlskoga kom tillbaka två gånger och avgjorde i förlängningen.

Ska man ta sig an serieledarna måste man vara på från start, det fungerar inte att loja runt för då straffar det sig. Precis så började Karlskoga matchen där det såg ut som om att fokus inte var på matchen, i dem femte minuten kom väckarklockan i form av ett baklängesmål. Efter uppvaknandet kom man igång och jobbade sig in i matchen, spelet började ta form och i slutet av första perioden tryckte man på ordentligt men kunde inte kvittera.

Den andra perioden gick till Karlskogas fördel då MoDo drog på sig åtta minuter i utvisningsbåset, trots spel med en man mer på isen i sex av de åtta minutrarna kunde man inte kvittera. Istället kom kvitteringen i den 37 minuten i spel fem mot fem, ett mål som kom efter massor med lägen.

Karlskoga inledde den tredje perioden med en man mer på isen 1.50 minuter, utan att egentligen skapa något av värde. Istället för jobba vidare och öka så gick man ner i tempo och lät fördelen gå över till MoDo, motståndarna tackade bockade och återtog ledningen i den sjätte minuten. Inte vaknade Karlskoga till liv efter det och spelet fortsatte i makligt tempo. I den 59 minuten drog gästerna på sig en utvisning och Karlskoga valde att plocka ut målvakten, med två man mer på isen kom kvitteringen i den 60 minuten med 39 sekunder kvar att spela. 2-2 stod sig ordinarie tid ut och matchen togs till förlängning.

Förlängningen kunde avgöras även den i sista spelminuten, där Johan Larsson snyggt kunde slå in pucken i mål för att avgöra matchen och Karlskoga kunde inkassera två poäng på kontot.

Det här var ingen bra match spelmässigt, Hockeyallsvenskan kan inte hålla såhär dålig kvalité, den får inte hålla såhär dålig kvalité. Sett till Karlskogas insats så kan man undra om man vill vinna, dåligt passningstempo, pucktapp i farliga lägen, alldeles för mycket lall och dribbel med puck, snurrig defensiv, ja det finns säkert en hel till som man skulle anmärka på. Som lag så har Karlskoga kvalitet, men den utnyttjas inte och det är inte spelarnas fel, det ligger på tränaren. Kanske dags att lägga om träningarna och jobba med spelarna för maximera, få ut den spetskompetens som ligger vilandes?

Laget har tonvis med saker att jobba på om man vill vara med i toppen, å andra sidan kan man vinna mot ett serieledande MoDo som spelade lika illa så kanske det kan räcka långt. Men det här spelet är långt långt från hur det ser ut i Svenska Hockeyligan, ska man upp och komma in där måste det till en rejäl uppryckning.

Hur som helst så fick BIK Karlskoga med sig två viktiga poäng i jakten på slutspel i Hockeyallsvenskan, man ligger i nuläget på femte plats med 71 poäng. I den 42 omgången av Hockeyallsvenskan möter BIK Karlskoga IF Björklöven i Nobelhallen, matchen spelas onsdag 8 februari.

Matchfakta BIK Karlskoga – MoDo Hockey

• 04.28 Mål MoDo, 0-1 David Bernhardt.
  • 09.35 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Boarding.
  • 18.35 Utvisning MoDo, två minuter Riley Woods, Hooking.

Första perioden slutade 1-0 till MoDo
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – MoDo Hockey 11

• 21.06 Utvisning MoDo, två minuter Mikkel Aagaard, Charging.
  • 21.06 Utvisning Karlskoga, två minuter Jacob Ringman, Diving or embellishment.
  • 23.58 Utvisning MoDo, två minuter Pontus Näsén, Hooking.
  • 27.28 Utvisning MoDo, två minuter David Bernhardt, Tripping.
  • 36.20 Mål Karlskoga, 1-1 Henrik Larsson.