BIK Karlskoga fick med sig en poäng från Örnsköldsvik

By on 21 november, 2021

Toppmöte i HockeyAllsvenskan då BIK Karlskoga gästade Örnsköldsvik och match mot Modo Hockey, bägge lagen låg på andra respektive tredje plats med lika många poäng. Matchen utvecklades till en riktigt jämn match där det mesta som kan hända hände, Karlskoga stod för en jätteinsats men föll i förlängningen och fick med sig en poäng från Örnsköldsvik

Jämt, tight och stängt spel summerar den första perioden i toppmötet mellan BIK Karlskoga och MODO Hockey. Bryter man ner det hela så såg spelbilden ut som att det var Karlskoga som var närmast mål även om det var hemmalaget om hade mest skott på mål, perioden slutade oavgjort.

Om den första perioden var en snäll tillställning så var den andra raka motsatsen, stökigt och bökigt med riktigt många utvisningar. Fem utvisningar för Karlskoga och tre för Modo, och som alla vet så vinner man inga matcher på botbänken. Sett till spelet så höll Karlskoga ihop spelet och visade upp en grym defensiv och med en målvakt i Lars Volden som mer eller mindre agerar vägg så kommer man lång. Men även en vägg måste ge sig då och då med tanke på all boxplay gästerna fick ägna sig, hemmalaget spräckte till sist nollan och tog hem mittenperioden för att gå till paus i ledning.

Den tredje perioden var till en början en kopia av den första, desto längre tiden gick desto mer intensivt och hetsigt blev matchbilden. Det först när Modo drog på sig onödiga utvisningar i slutet av sista delen som Karlskoga kunde kvittera och ta matchen till förlängning.

I förlängningen var Karlskoga överläge med två man i 1.12 minuter utan att få hål på ett grymt jobbande Modo, även det följande överläget kunde inte utnyttjas. I spel som böljade fram och tillbaka drog Karlskoga på sig en straff i den fjärde minuten, Modos Markus Modgs kunde sätta bakom storspelande Lars Volden i Karlskogas mål och fick med sig extrapoängen.

Det här var en underhållande match sett över tre perioder, det börjad med en ganska skön första period där lagen kände på varandra utan att visa upp någon form av fysiskt spel. I de två avslutande perioderna blev det en tempohöjning på både speed och fysiskt spel, något som drabbade Karlskoga mest när de i den andra perioden drog på sig alldeles för många utvisningar och det kunde Modo utnyttja. Men Karlskoga är kända för att bemästra även ett sånt spel som det blev i kvällens match, tufft, tajt, bökigt och stundtals riktigt stökigt. Det visade man när man slutet kunde kvittera, nu räckte inte det då Modo på straff kunde avgöra matchen i förlängning.

Trots förlusten så gjorde Karlskoga en fantastisk match i Örnsköldsvik mot Modo, att det var en toppmatch märktes och det blev till en händelserik tillställning även om det blev en målsnål tillställning. Spelet som Karlskoga visade upp kommer att ta de långt i säsongen 2021/2022 då de ser ut ta de steg som behövs spelmässigt för att vara med och slåss om en plats i Svenska Hockeyligan, det viktiga är att kunna bibehålla det som har byggts upp vilket återstår att se.

Tack vare extrapoängen för Modo så är man nu uppe på en andraplats en poäng före just Karlskoga, på tredje plats. Matchen som spelades under söndagen räknades till den 30 omgången av HockeyAllsvenskan.

Onsdag 24 November 2021 väntar Kristianstads IK i Nobelhallen i nästa omgång.

Första perioden sjätte minuten utvisning Modo, två minuter Sam Vigneault Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Modo Hockey 11 – BIK Karlskoga 6

Andra perioden fjärde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersson Hooking. Powerplay Modo, ingen utdelning. Femte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Crosschecking. Spel fem mot tre för Modo i 36 sekunder, ingen utdelning. Spel fyra mot fyra i 1.24 minuter för Modo, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Interference. Powerplay Modo, ingen utdelning. Nionde minuten utvisning Modo, två minuter Sam Vigneault Slashing. Spel fyra mot fyra i 1.12 minuter, ingen utdelning. Powerplay Karlskoga i 48 sekunder, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Modo, för många spelare på isen. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. Tolfte minuten straff Modo, Mikkel Aagaard utanför. Fortsatt powerplay Karlskoga, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter för många spelare på isen. Powerplay Modo, 15 minuten mål 1-0 Riley Woods. 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Slashing. Powerplay Modo i sju sekunder, ingen utdelning

Andra perioden slutade 1-0 till Modo
Skottstatistik andra perioden Modo Hockey 15 – BIK Karlskoga 2

Tredje perioden inledde Modo i powerplay i 1.53 minuter, ingen utdelning. 10 minuten utvisning Modo, två minuter Jesper Dalroth Interference. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Modo, två minuter Oscar Pettersson Interference. Spel fem mot tre Karlskoga i 1.19 minuter, ingen utdelning. Spel fem mot fyra Karlskoga i 41 sekunder, ingen utdelning. 17 minuten utvisning Modo, två minuter David Bernhardt Slashing. Powerplay Karlskoga, 18 minuten mål kvittering 1-1 Kalle Jellvert. 20 minuten utvisning Modo, två minuter Mikkel Aagaard Tripping. Powerplay Karlskoga i 48 sekunder, ingen utdelning. Karlskoga tog timeout i samband med Modos utvisning. 20 minuten utvisning Modo, två minuter Emil Wahlberg Tripping. Spel fem mot tre i 16 sekunder för Karlskoga, ingen utdelning

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik tredje perioden Modo Hockey 3 – BIK Karlskoga 13

Förlängningen inledde Karlskoga i spel fem mot tre i 1.12 minuter, ingen utdelning. Powerplay 32 sekunder för Karlskoga, ingen utdelning. Fjärde minuten straff Modo, mål 2-1 Markus Modigs

Förlängningen slutade 1-0 till Modo