BIK Karlskoga fick med sig en poäng mot Modo Hockey

By on 10 oktober, 2018

BIK Karlskoga tog under onsdagskvällen emot serie tvåan Modo Hockey hemma i Nobelhallen för den sjunde omgången av hockeyallsvenskan.

Karlskoga som börjat säsongen bra med fyra vinster av sex men Modo har börjat lite bättre med fem vinster av sex. Saknade i Karlskoga var Gustaf Thorell som drabbades av en hjärnskakning i matchen mot Västervik, saknades gjorde även Dennis Rotbacke som även han drabbades av en hjärnskakning i premiären.

Första perioden började Karlskoga bra och var nära att få ett friläge när Modo slarvade med pucken, men sedan tryckte Modo på och hade några fina chanser. Karlskoga gick på kontringar och fick till några farliga målchanser, i den 8e minuten var Jesper Kokkonen mycket nära att ge hemmalaget ledningen. Annars kändes Modo i mitten av första perioden som det bättre laget. I den 10e minuten hade Karlskoga några mycket bra chanser, nu började man trycka på och pressade för en stund nästan in Modo i eget mål men utan resultat. 14 minuter in i perioden blir Mikael Eriksson utvisad för Karlskoga så man fick spela boxplay. 45 sekunder senare får Axel Lindström tag på pucken, rycker ifrån Modo försvaret och 1 – 0 till Karlskoga i nummerärt underläge. I den 16 minuten blir Karlskogas Oskar Bäck utvisad för spel utan hjälm och Modo fick ytterligare en chans i powerplay, i 18e minuten gör Karlskoga ett dåligt byte och Modos kvittering var ett faktum då Lukas Wernblom satte 1 – 1 till Modo. Matchen böljade nu fram och tillbaks, i 20e minuten blir Joakim Hagelin utvisad så Karlskoga fick spela powerplay i 13 sekunder innan periodpausen.

Första perioden slutar 1 – 1, matchen 1 – 1.

Andra perioden fick Karlskoga börja i numerärt överläge något som inte varit deras starka sida hittills denna säsong. Modo klarade av sitt boxplay, och änne ett powerplay utan mål för Karlskoga. Karlskoga låg nu på högt och gjorde det svårt för Modo att få till något konstruktivt spel, i den 5e minuten fick Modo Kalle Jellvert utvisad och nytt powerplay för Karlskoga. I 6e minuten får Gustaf Franzén till ett riktigt bra skott i stolpen på Modo målet men det blir inget mål i detta powerplay heller. Modo hade efter detta ett par riktigt vassa chanser där Henrik Lundberg i Karlskoga målet fick visa hur bra han är. I den 10e minuten blir Jonathan Johansson utvisad för Moda och i den 11e även Tommy Enström så Karlskoga fick spela drygt en minut i 5 mot 3. Modo klarade även av detta underläge även om Karlskoga var nära precis på slutet. Nu följde ett växlande spel där lagen bytte chanser, i den 16e minuten fick Alexander Lindström ett jätte läge för Karlskoga men skottet satt i kryssribban. Även Modo hade flera vassa chanser bland annat då Daniel Sylvander fick till ett vasst skott mot Karlskogakassen som Henrik Lundberg lämnade retur på och där Daniel själv kunde skjuta på returen dock utan resultat. Karlskoga låg under perioden högre upp och skottstatistiken vann man med 13 – 4.

Andra perioden slutade 0 – 0, matchen 1 – 1.

Tredje perioden startade Modo med en hög press men fick inte till några riktiga chanser, i den 2a minuten lyckas dock Karlskogas Fredrik Forsberg sno åt sig pucken och komma till ett riktigt farligt läge men skottet gick utanför. I den 5e minuten hade Modo en jätte chans men Henrik Lundberg höll tätt. Nu följde en sekvens där Modo hade flera chanser och Karlskoga verkade falla tillbaka, efter 5:18 i den tredje perioden så blev Dennis Fröland utvisad för Karlskoga men man lyckas att döda detta numerära underläge. Precis när Karlskoga blivit fulltaliga kommer Fredrik Forsberg fri men fälls och Oscar Hedman blir utvisad för Modo. Karlskoga satte verkligen full fart i detta powerplay och jag tappade räkningarna på hur många kvalificerade chanser Fredrik Forsberg hade utan att man lyckades få pucken över mållinjen. Nu hade Karlskoga tagit över matchen och det som hindrade dem från att ta ledningen var Erik Hanses i Modo målet, men i den 10e minuten får Oliver Eklind chansen och skjuter in ledningsmålet 2 – 1 till Karlskoga. Karlskoga fortsatte sitt fina spel men nu var det Modo som kom med kontringar. I den 17e minuten ledde en tilltrasslad situation till en straff för Modo och Johan Eriksson satte den säkert och det var kvitterat, 2 – 2 för Modo. Nu satte Modo upp ett ordentligt högt tempo för att avgöra matchen men Karlskoga satte hårt mot hårt och det bjöds verkligen på underhållande hockey, matchen gick dock till förlängning.

Tredje perioden slutade 1 – 1, matchen 2 – 2.

I förlängning satte Modo full fart framåt och efter 15 sekunder satte Patrik Karlkvist 3 – 2 till Modo.

Sammanfattat så tycker jag att Karlskoga gör en bra match och Modo kan tacka Erik Hanses i målet att man inte tappar denna match. Dock blev det förlust för Karlskoga och den andra på raken i förlängning så vi får hoppas att man kan ta med sig det positiva från det spel man presterade under stora delar av matchen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga mot Vita Hästen hemma nu på fredag 12 oktober klockan 19:00.

Matchen slutar BIK Karlskoga 2 – Modo Hockey 3 på övertid, två poäng till Modo Hockey och en poäng till BIK Karlskoga.