BIK Karlskoga fick med sig extrapoängen mot AIK

By on 9 januari, 2019

BIK Karlskoga tog emot serietvåan AIK hemma i Nobelhallen för den 35 omgången av HockeyAllsvenskan, Karlskoga kommer från en bra match senast mot Björklöven samtidigt som AIK för första gången var fulltaligt utan skador eller avstängningar.

Första perioden inleddes något nervöst från Karlskogas sida och det var AIK som hade de hade de få chanser som uppstod, men Karlskoga arbetade sig in i matchen och lyckas i slutminuten ta ledningen.

I den andra perioden fortsatte Karlskoga det spel man presterade i slutet av första och pressade AIK så att man kunde utöka ledningen, men AIK vägrade ge sig och kom tillbaks med stor skottvilja och lyckades inte bara reducera utan även kvittera.

Karlskoga satte full fart från start i den tredje perioden och skapade flera riktigt bra chanser, men det blev AIK som gjorde första målet i elfte minuten och det blev en dramatisk avslutning då Karlskoga tog ut målvakten och lyckades kvittera med bara 27 sekunder kvar.

Förlängningen blev en svängig historia där Karlskoga tillslut gick segrand ur striden.

Det blev tillslut vinst efter förlängning och en extra poäng med till Karlskoga i en match där jag tycker att hemmalaget spelar bra men där man måste ge AIK en eloge för att de aldrig gav sig en enda tum. Dock vann även Västerås denna kväll och det på ordinarie tid så de gick om Karlskoga i tabellen, nu ligger man följaktligen på en fjärde plats, en poäng efter Västerås.

Första perioden sjunde minuten utvisning Karlskoga, Jonatan Harju  två minuter för tripping. Powerplay för AIK, utan resultat. Tionde minuten utvisning AIK, Fredric Weigel två minuter tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 20 minuten mål Karlskoga, David Lilja gör 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 10 – AIK 9

Andra perioden andra minuten utvisning Karlskoga, Henrik Larsson två minuter för interference. Powerplay för AIK utan resultat. Tredje minuten utvisning AIK, Mathias Form två minuter för hög klubba. Spel fyra mot fyra sedan powerplay för Karlskoga mål. Alexander Lindström 2-0 för Karlskoga, målet kom i den femte minuten. sjunde minuten mål AIK, Fredrik Weigel gör 1-2. Elfte minuten mål AIK, Anton Holm kvitterar 2-2. 13 minuten utvisning Karlskoga, Henrik Larsson två minuter för fördröjande av spel. Powerplay AIK, utan resultat. 18 minuten utvisning Karlskoga, för många spelare på isen. Powerplay AIK, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-1 till AIK
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 6 – AIK 15

Tredje perioden tredje minuten utvisning AIK, Christian Sandberg två minuter för interference. Powerplay för Karlskoga, utan resultat. Åttonde minuten utvisning AIK, Jesper Frödén två minuter för hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 19 minuten utvisning Karlskoga, Gustaf Franzén två minuter för interference. Powerplay AIK mål, Andreas Hjälm gör 3-2 målet kom i den 20 minuten. 20 min Karlskoga tar ut målvakten. 20 min mål Karlskoga, Gustaf Franzén kvitterar 3-3 med 27 sekunder kvar.

Tredje perioden slutade 1-1