BIK Karlskoga fick med sig tre poäng borta mot Almtuna

By on 28 oktober, 2022

BIK Karlskoga har inlett de nio första omgångarna med fem vinster kontra fyra förluster, varav det blev knapp förlust i senaste matchen. I kvällens match ställdes man mot Almtuna IS på bortais, där det blev vinst under ordinarie matchtid och tre sköna poäng in på kontot.

Första perioden blev till en lång kamp lagen emellan, där man inte bjöd på något. Mycket kamp med ett böljande spel präglade spelet, ända fram till de två sista minutrarna där Karlskoga stod för en intensiv målproduktion. I slutet av första kunde Karlskoga inom loppet av 54 sekunder stänka in två mål efter en kraftfull forcering till 0-2.

Karlskoga drog på sig en utvisning i början av den andra perioden, en utvisning som Almtuna kunde utnyttja då man reducerade. Efter målet trycktes Karlskoga tillbaks ordentligt efter en energikick från hemmalagets sida, tyvärr kunder inte Karlskoga klara av att stå upp mot offensiven och Almtuna kunde även kvittera till 2-2 innan periodsignalen ljöd.

I den tredje perioden var Karlskoga på ett mycket bättre spelhumör än tidigare där man tog för sig på ett helt annat sätt, spelet i sig var slarvigt, ostrukturerat. I sista matchminuten fick Karlskoga med sig en straff, tyvärr kunde inte Henrik Larsson få in den i mål. Bara nio sekunder senare Karlskoga mål, ett mål som efter bedömning godkändes och man var i ledning, ledningen kunde man hålla och man vann under ordinarie matchtid.

Det här var en match som inte kommer att sätta sig i minnet, slarvigt, stundtals oinspirerat och tempolöst. Ja, Karlskoga kan bra mycket bättre än så här, trots det kunde man efter slutsignal räkna in tre poäng på kontot. Det är starkt att visa att man kan få med sig såna matcher också, vinsten gjorde att man i skrivande stund ligger på en fjärde plats. Att man kan bättre än så här kan man visa upp redan i morgon lördag 29 oktober, då tar man sig an Södertälje i Nobelhallen, matchen börjar kl. 18.00.