BIK Karlskoga fick med sig två poäng efter rysare

By on 16 november, 2022

Under tisdagen mötte BIK Karlskoga IF Björklöven på bortaplan i den 17 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga förlorade senast mot Västerås och behövde en vinst för att komma tillbaks till vinnarspåret. Björklöven å andra sidan vann senast mot just Västerås och hade visat en god form.

Björklaven startade med att sätta ett högt tempo och en hög press mot Karlskog, bortalaget försvarade sig dock effektivt och kunde börja lösa pressen. Spelet jämnade ut sig och Karlskoga kunde börja stoppa Björklöven i mittzonen, i den tionde minuten fick Björklöven en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde Karlskoga sätta 0-1 genom Albin Eriksson.

Den andra perioden började med full fart från Björklöven som efter bara två minuter kunde kvittera 1-1. Men bara 28 sekunder senare kunde Karlskoga replikera och satte 1-2 genom Gustaf Franzén. Efter målet jobbade Björklöven hårt för en ny kvittering men när hemmalaget i den 29 minuten fick en utvisning så tog det bara elva sekunder för Karlskoga att sätta 1-3 genom David Lilja. Björklöven fortsatte med att jaga mål men Karlskog presterade ett bra försvarsspel och perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

Karlskoga startade den tredje perioden starkt och kunde i den 49 minuten sätta 4-1 genom Markus Modigs. Efter målet satsade Björklöven ordentligt för en reducering och i den 51 minuten kunde hemmalaget reducera 2-4. Målet gav Björklöven ordentligt med energi och man kunde göra ytterligare två mål och där med kvittera 4-4 så matchen gick till förlängning.

I förlängningen kunde Karlskoga åter ta tag i spelet och ta med sig extrapoängen efter mål av Albin Eriksson.

Karlskoga gjorde 50 riktigt bra minuter innan Björklaven gör tre snabba mål vilket kändes ganska konstigt. Nu var det ju så att man saknade flera viktiga spelare och det kanske kan vara förklaringen till att man tappade så hårt de sista tio minutrarna. Nu rodde man hem en tvåpoängare vilket kändes viktigt men nu måste man ladda om till på fredag den 18 november då man tar emot AIK hemma i Nobelhallen.

Matchfakta IF Björklöven vs BIK Karlskoga

• 09.47 utvisning Björklöven, två minuter Charles David Beaudoin, Crosschecking.
  • 11.02 mål Karlskoga, Albin Eriksson 0-1 i powerplay.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga