BIK Karlskoga fick med sig två poäng i premiären

By on 23 september, 2022

Under fredagen var det dags för premiärmatch för BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan 2022/2023 borta mot IF Björklöven.

Karlskoga som haft en bra försäsong om man räknar bort lagets matcher mot Vita Hästen. Björklöven förlorade sin sista försäsongsmatch så suget var stort efter en revansch.

Den första perioden bjöd ett bra tempo där det framför allt kändes som om Björklöven ville hålla ett högt tempo, hemmalaget tog också kommandot i den första delen av halvleken innan Karlskoga kom ikapp. I den nionde minuten tog Björklöven ledningen efter mål i powerplay, hemma laget fortsatte att trumma på men Karlskoga hade nu vaknat efter målet och jobbade sig in i matchen. Nu blev det mer och mer Karlskoga, i slutet av perioden fick Björklöven två utvisningar på raken och i den andra med bara två sekunder till kvitterade Karlskoga 1-1. Första perioden slutade 1-1.

Andra perioden blev en jämn historia där Karlskoga var betydligt mycket bättre från start än i den första och lagen turades om att anfalla och sätta press. Även om Karlskoga spelade betydligt mycket bättre så kändes man fortfarande omständiga och den rakhet som man är van att se från laget fanns inte där, detta ledde också till att man missade många chanser. Försvaret satt dock bra precis som Lars Voldens spel så det blev inga mål i perioden. Andra perioden slutade 0-0.

Fjärde perioden började ryckigt med många avblåsningar, det var också ganska irriterat och grinigt på isen. Det var kamp i varje sekvens och båda lagen hade chansen att avgöra och mot slutet var forceringarna från båda lagen mycket starka men matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 0-0.

Björklöven fick det första anfallet i förlängningen, men Karlskoga svarade med ett friläge direkt efter men målvakterna räddade. Och så fortsatte det med gott om chanser att avgöra för båda lagen, men i den fjärde minuten kunde Kalle Jellvert sätta segermålet 1-2 och avgöra matchen.

Karlskoga hade mycket att tacka Lars Volden för efter kvällens match då det under perioder är han som håller dem kvar i matchen. Annars tycker jag att man agerar för svårt och jag saknar det raka och direkta spel man har vant sig att se från Karlskoga, nu gäller det att komma tillbaks till att vara det griniga och besvärliga lag man så länge varit för då brukar det bli bra. Man skall dock ha en eloge för att man aldrig slutar kriga även när det är besvärligt.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 28 september borta mot Mora IK.

Matchfakta IF Björklöven vs BIK Karlskoga

• 08.38 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Hög klubba. Powerplay Björklöven, mål Alex Hutchings 1-0.
  • 16.36 utvisning Björklöven, två minuter Charles David Beaudoin Crosschecking. Powerplay Karlskoga, utan resultat
  • 19.58 utvisning Björklöven, två minuter Mattias Nörstebö Tripping. Powerplay Karlskoga, mål Juliuz Persson kvitterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden IF Björklaven 10 – BIK Karlskoga 7

• 35.11 utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund Fördröjande av spel. Powerplay Björklöven, utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden IF Björklaven 9 – BIK Karlskoga 4

• 52.46 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping. Powerplay Björklöven, utan resultat.

Tredje perioden slutade 0-0