BIK Karlskoga fick stryk av HV71

By on 8 oktober, 2021

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Jönköping för toppmötet mot HV71 i den femte omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Inför matchen hade båda lagen vunnit samtliga fyra matcher så detta var ett sant toppmöte.

HV71 kom ut klart bäst i den första perioden och satte ett massivt tryck mot Karlskogas mål. I den femte minuten fick Karlskoga Mikael Eriksson utvisad och med 22 sekunder kvar av utvisningen kunde HV71 sätta 1-0 genom Tommi Huhtala. Efter målet så fortsatte HV71 att pressa Karlskoga hårt där man skapade flera chanser och iden 12 minuten kunde Tommi Huhtala sätta sitt andra mål för kvällen och 2-0 till HV71. HV71 fortsatte att trampa på men i den 17 minuten fick hemmalaget en utvisning och under powerplayet kunde Henrik Björklund reducera till 2-1. Men HV71 var inte sena att svara och i den 18 minuten styrde Taylor Matson in 3-1 för hemmalaget. Karlskoga gav dock inte upp utan tryckte på och kunde reducera genom Henrik Björklund som åter gjorde det och 3-2 var ett faktum. Karlskoga kom mot slutet av perioden in i spelet men perioden slutade 3-2 till HV71.

Karlskoga började andra perioden betydligt bättre än den första och i den tredje minuten fick hemmalaget en utvisning men Karlskoga fick inget riktigt tryck i powerplayet och med 10 sekunder kvar av utvisningen kunde HV71 sätta 4-2 i nummerärt underläge genom Marcus Davidsson. Karlskoga fortsatte att göra en bättre period än den första men man lyckades inte göra några mål så perioden slutade 1-0 till HV71.

I den tredje perioden backade HV71 tillbaks något och Karlskoga fick lite mer utrymme att spela, det hela blev en ganska jämn period men i den 15 minuten blev HV71 tilldömda en straff efter ett friläge och Fredrik Forsberg kunde utöka ledningen till 5-2. Mot slutet fick HV71 en utvisning och då passade Karlskoga på att ta ut målvakten, men Tyler Vesel kom loss och kunde sätta 6-2 i tom kasse. Karlskoga fortsatte att satsa på en reducering men i den 19 minuten kunde Fredrik Forsberg sätta sitt andra mål -2 för HV71 vilket också blev slutresultatet.

Det känns inte som någon tvekan om att HV71 är klar huvudkandidat till guldet i säsongens hockeyallsvenska. Karlskoga gör ingen dålig match men HV71 var helt klart en storlek för stora. Nu gäller det att lägga detta bakom sig och ta nya tag för Karlskoga är fortfarande en utmanare i ligan.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Onsdag den 13 Oktober borta mot Vita Hästen.

Första perioden femte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Tripping. Powerplay HV71, mål Tommi Huhtala 1-0. 12 minuten mål HV71, Tommi Huhtala utökade ledningen till 2-0. 15 minuten utvisning HV71, två minuter Gustav Salmi-Lilja Boarding. Powerplay Karlskoga, mål Henrik Björklund reducerar 2-1. 17 minuten mål HV71, Taylor Matson styrde in 3-1. 18 minuten mål Karlskoga Henrik Björklund reducerade 3-2.

Första perioden slutade 3-2 till HV71
Skottstatistik första perioden HV71 12 – BIK Karlskoga 7

Andra perioden tredje minuten utvisning HV71, två minuter Gustav Salmi-Lilja Hooking. Powerplay Karlskoga, mål HV71 Marcus Davidsson sätter 4-2. Sjätte minuten utvisning HV71, två minuter Chad Billins Tripping. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till HV71
Skottstatistik andra perioden HV71 7 – BIK Karlskoga 10

Tredje perioden  15 minuten straff HV71, Fredrik Forsberg satte 5-2. 16 minuten utvisning HV71, två minuter Jonathan Davidsso Interference. Powerplay Karlskoga, mål HV71 Tyler Vesel sätter 6-2. 19 minuten mål HV71, Fredrik Forsberg satte 7-2 för HV71.

Tredje perioden slutade 3-0