BIK Karlskoga föll efter bra start

By on 14 december, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Södertälje för att ta sig an Södertälje SK i den 26 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga hade till kvällens match fått tillbaks tre spelare från sin digra skadelista, laget kom till match efter två vinster. Södertälje å andra sidan kom från två raka förluster. Det skiljde endast en poäng mellan lagen inför matchen så det var upplagt för en ordentlig fight för om Karlskoga vann skulle man gå om Södertälje och ta fjärdeplatsen.

Den första perioden började ganska jämnt, men det var Karlskoga som i den fjärde minuten kunde ta ledningen genom Albin Eriksson 0-1. Men även Södertälje hade chanser och i den sjunde minuten kunde hemmalaget kvittera 1-1. Karlskoga var dock inte nöjda med detta och knappt en minut efter Södertäljes kvittering kunde Karlskoga återta ledningen 1-2 genom Philip Eriksen. En ganska jämn period där Karlskoga var det effektivare  laget.

Det blev en tuff start på den andra perioden för Södertälje då Karlskoga redan efter 22 sekunder kunde sätta 1-4 genom Alexander Leandersson. Det var nästan bara Karlskoga som gällde spelmässigt och i den 24 minuten kunde bortalaget utöka ledningen genom David Lindquist. Efter målet bytte Södertälje målvakten och tog i samband med det även en timeout. Efter timeouten fick Karlskoga en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde Södertälje reducera till 2-4. Södertälje fortsatte sin offensiv stärkta av målet och när Karlskoga åter fick en utvisning passade Södertälje på och likt det första powerplayet satte man ännu en reducering 3-4. Nu jobbade hemmalaget hårt för en kvittering men Karlskoga kunde stå emot och det blev inga fler mål i perioden.

Det tog bara 29 sekunder av den tredje perioden innan Södertälje kunde kvittera 4-4 så nu stod allt öppet. Efter målet blev det mycket kamp och mindre skönspel, det blev också ganska irriterat och vid ett tillfälle satt det tre spelare i utvisningsbåsen. Mot slutet av perioden var det Södertälje som dominerade spelet och Karlskoga fick mest ägna sig åt försvar, det blev inga fler mål och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev en kort historia där Karlskoga gick bort sig efter 51 sekunder och Södertälje kunde ta hem extrapoängen.

Karlskoga började matchen mycket bra och Södertälje hade inte mycket att säga till om, men sedan började man dra på sig utvisningar och detta straffade sig hårt. Det är tråkigt att se laget gå från 4-1 och total speldominans till att tappa hela ledningen på knappt två perioder. Uppenbarligen hade Södertäljes målvaktsbyte och timeout avsedd effekt men jag kan ställa mig frågande till varför inte Karlskoga tar någon timeout när Södertälje börjar få momentetum. Nu gäller det att ladda om för mötet med Djurgården på fredag då man för övrigt även firar 50 jubileum för Nobelhallen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 16 december mot Djurgårdens IF hemma i Nobelhallen.


Matchfakta Södertälje SK vs BIK Karlskoga

Första perioden

 • 03.31 mål Karlskoga, Albin Eriksson 0-1.
 • 06.50 mål Södertälje, Viktor Liljegren 1-1.
 • 07.47 mål Karlskoga, Philip Eriksen 1-2.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Södertälje SK 7 – BIK Karlskoga 6

Andra perioden

 • 20.22 mål Karlskoga, Alexander Leandersson 1-3.
 • 23.51 mål Karlskoga, David Lindquist 1-4.
 • 24.33 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Boarding.
 • 26.28 mål Södertälje, Leon Wallner 2-4.
 • 36.01 utvisning Karlskoga, två minuter Logan Cockerill Hooking.
 • 36.52 mål Södertälje, Filiph Engsund 3-4.

Andra perioden slutade 2-2
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 13 – BIK Karlskoga 8

Tredje perioden

 • 40.29 mål Södertälje, Jacob Bjerselius 4-4.
 • 44.41 utvisning Södertälje, två minuter Nikola Pasic Roughing.
 • 44.41 utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Roughing.
 • 44.41 utvisning Karlskoga, två minuter Max Wennlund.
 • 47.22 utvisning Karlskoga, två minuter Lagstraff För många spelare på plan.

Tredje perioden slutade 1-0 till Södertälje
Skottstatistik tredje perioden Södertälje SK 14 – BIK Karlskoga 6

Förlängningen

 •  60.51 mål Södertälje, Daniel Norbe 5-4

Förlängningen slutade 1-0 till Södertälje
Skottstatistik förlängningen Södertälje SK 1 – BIK Karlskoga 0

Matchen slutade Södertälje SK 5 – BIK Karlskoga 4 efter förlängning
Skottstatistik matchen Södertälje SK 35 – BIK Karlskoga 20

Karl-Johan Sandberg, Sport | Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login