BIK Karlskoga föll hårt borta mot AIK

By on 30 november, 2018

BIK Karlskoga åkte till Stockholm för ett riktigt toppmöte mot AIK i den 24 omgången av hockeyallsvenskan, då Karlskoga inför matchen låg på en tredje plats och AIK på en andra.

AIK som senast förlorade mot Karlskrona med 1 – 4 var svårt skadedrabbat men hade till denna match fått till baks Anton Holm, Karlskoga hade även de skadeproblem och saknade Jacob Lundegård, Ricard Blidstrand och Viktor Lang.

Det var AIK som var det bättre laget i den första perioden, Karlskoga drog på sig på tok för många utvisningar vilket AIK utnyttjade till fullo med två mål i numerärt överläge.

Andra perioden började Karlskoga i numerärt överläge vilket de utnyttjade och reducerade med mindre än en minut gångna av perioden, och så fortsatte man med ytterligare ett mål i tredje minuten. Men AIK kom tillbaks och matchen blev nu betydligt jämnare än den första perioden, Karlskoga lyckades dock reducera i slutminuten.

I den tredje perioden var det åter AIK som tog över spelet och Anton Holm var en av dem som visade vägen. Perioden slutar 3 – 0 till AIK som var en ganska platt period från Karlskoga.

En välförtjänt vinst för AIK som var det klart bättre laget denna kväll och Karlskoga hade bara en kort stund i den andra perioden man lyckades prestera något eget spel, detta måste man få ordning på om man skall kunna rå på den absoluta toppen i hockeyallsvenskan. I nästa match möter man Leksands IF, söndag den 2 december.

Första perioden i sjunde minuten får Karlskoga en utvisning för holding, i åttonde minuten AIK utnyttjar sit powerplay och Max Lindholm sätter 1 – 0 till AIK, 18 sekunder senare får Karlskoga en utvisning för hooking, Karlskoga klarar underläget, under den 12 minuten fick Karlskoga en utvisning för tripping, i den 13 minuten fick Karlskoga un utvisning för slashing och AIK fick spela fem mot tre, vilket AIK utnyttjade och Jesper Frödén utökade ledningen till 2 – 0, i den 18 minuten utökade AIK sin ledning ytterligare då Lukas Macklin 3 – 0 till AIK, I den 20 minuten fick AIK en utvisning för holding.

Första perioden slutade 3 – 0 till AIK
Skottstatistik första perioden AIK 16 – BIK Karlskoga 8

Andra periodens 59 sekund reducerade Karlskoga genom Oliver Eklind 1 – 3 till Karlskoga, i den andra minuten fick AIK en utvisning för tripping, två sekunder senare fick AIK ytterligare en utvisning för hooking och Karlskoga fick spela fem mot tre, i den tredje minuten reducerar Karlskoga igen genom Gustaf Franzén 2 – 3 till Karlskoga, i 12 minuten fick Karlskoga en utvisning för cross checking, ett överläge som AIK utnyttjade i den 13 minuten genom Anton Holm 4 – 2, i den 20 minuten reducerade Fredrik Forsberg för Karlskoga 3 – 4.

Andra perioden slutade 3 – 1 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden AIK 10 – BIK Karlskoga 13

Tredje perioden i den femte minuten utökade Anton Holm AIKs ledning till 5 – 3, i den 14 minuten fick både Karlskoga och AIK varsin spelare utvisade och det blev spel fyra mot fyra, i den 15 minuten utökade AIK sin ledning ytterligare genom Sam Marklund 6 – 3 till AIK, i 18 minuten gjorde AIK ytterligare ett mål genom Simon Fernholm till 7 – 3 för AIK vilket också blev slutresultatet.

Tredje perioden slutade 3 – 0 till AIK