BIK Karlskoga föll i jämn match

By on 11 november, 2022

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Västerås för att ta sig an Västerås IK i den 16 omgången av Hockeyallsvenskan 2022.

Karlskoga var inne i en tung period med bara en vunnen match på de fyra senaste och behövde en vinst för att få tillbaks självförtroendet. Västerås å andra sidan hade förlorat sina tre senast matcher och behövde få ordning på sitt spel.

Karlskoga var det piggare laget i inledningen av den första perioden och skapade flera chanser. Men Västerås jobbade sig in i matchen och flera gånger var det bara Lars Volden som stod mellan VIK och ledningen. I den 17 minuten lyckades dock hemmalaget ta ledningen 1-0 efter att spelet blivit slarvigt från Karlskogas sida. Karlskoga jobbade nu för kvittering men efter att man slarvat i offensiv zon kunde Västerås utöka ledningen till 2-0 i den 20 minuten. Första perioden slutade 2-0 till Västerås.

I den andra perioden kom Karlskoga ut och jagade reducering, spelet var dock ganska jämnt fram till den 34 minuten då Albin Eriksson kunde reducera 2-1 efter att ha prickskjutit det högra krysset. Målet gav Karlskoga ny energi och man kunde redan i den 35 minuten kvittera genom Markus Modigs. Bortalaget fortsatte trycka på men man lyckades inte ta ledningen så perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Västerås kom ut bäst i den tredje perioden och kunde åter ta ledningen i den 44 minuten 3-2 efter en miss från Karlskoga i anfallszon där man tappade pucken och Västerås kunde ställa om snabbt. Karlskoga jagade sedan på och skapade flera farliga lägen men man lyckades inte få  in pucken, och i den 60 minuten kunde Alexander Lundsjö utöka Västerås ledning till 4-2 i tomt mål. Men Karlskoga skulle i alla fall snygga till siffrorna för med fyra sekunder kvar kunde Markus Modigs sätta 4-3 för Karlskoga. Nu räckte inte tiden till för fler mål och perioden slutade 2-1 till Västerås.

En riktigt jämn match där Karlskoga faktiskt har de vassaste chanserna, men där man slarvar på tok för mycket både i offensiven och försvaret. Visserligen blir man mycket hårt straffade för missarna, men jag tycker att man också gör ovanligt grova tabbar och det kunde blivit betydligt fler mål om inte Volden spelat så bra som han gjorde. Nu gäller det att man tar det lite lugnare nästa match så att man kan hålla nere antalet misstag.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 16 november borta mot IF Björklöven.