BIK Karlskoga föll i jubileumsmatchen

By on 16 december, 2022

BIK Karlskoga tog emot Djurgårdens IF i den 27 omgången av Hockeyallsvenskan, det var första gången på hela nio år som Djurgården var i Nobelhallen. Det var även ett 50-årsfirande av hemmahallen och det gör man när DIF för första gången under säsongen kommer till Karlskoga, lite kuriosa är att man faktiskt mötte just Djurgården i den första matchen i den då nya hallen.

BIK Karlskoga startade på ett helt annat sätt jämfört med den svacka man hade befunnit sig i, istället för 14 på bortalistan hade man bara bara Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Juliuz Persson, William Pethrus samt Johan Larsson borta. Ett steg tillbaka med andra ord och det var ett helt annat spel som man visade upp, nu kom man ut med en helt annan energi och ett mycket rakare direkt spel. Att man var inspirerad av hyllningen av Nobelhallen plus att man ställdes mot antagligen den största favoriten i Hockeyallsvenskan kan ha spelat in, spelmässigt jobbade man in sig i matchen där man i slutet av den första perioden började man komma närmare mål, inledningsperioden slutade oavgjort.

Den andra perioden kom att präglas av kamp, där skönspelet mer eller mindre inte fanns på kartan. Karlskoga fick med sig det fina spelet från slutet av första perioden, det gjorde att man kunde ta ledningen. Det krävdes spel fem mot tre för Djurgården för att få hål på Karlskogas Marcus Hellgren Smed, det tog inte lång tid inte många minuter innan hemmalaget hade tagit tillbaka ledningen. När mittperioden var färdigspelad stod det 2-1 till Karlskoga, helt rättvist. Utöver de tre målen hade det även utdelats åtta utvisningar, 16 utvisningsminuter alltså av 20 spelminuter, tajt och tätt med andra ord.

Karlskoga fick inleda den tredje perioden med en man mindre på isen, ett underläge man klarade av men i efterdyningarna kunde Djurgården kvittera. I den sjunde minuten tog gästerna ledningen efter att Karlskoga hade tappat en aning i koncentration. Hemmalagets Alexander Leandersson fick ett skott i ansiktet även det i sjunde minuten, och det såg riktigt otäckt ut. Nu kunde han med hjälp ta sig av isen och han gå med stöd in i omklädningsrummet, olyckan hände i samband med målet. Efter stod Karlskoga upp bra men det såg ut som om inte ork och speltempo fanns, något som gjorde att gästerna i slutet av matchen kunde sätta spiken i kistan när man gjorde 4-2 och Djurgården vann matchen.

Nu gjorde Karlskoga en helt klart godkänd match där man under de första två perioderna genomförde en pigg inspirerad insats där man var ett par steg bättre än Djurgården, att man tappade en del i tredje perioden kan vara en konsekvens av att de spelar som var tillbaka inte hade kommit upp i den nivå som man måste vara i för att vara med tiden ut. Kan man fortsätta på det här och få tillbaka spelare i den form som behövs kan det komma att räcka riktigt riktigt långt, men då krävs det att man spelar lika inspirerat och målinriktat utan att det vara jubileum och ett av hockeyallsvenskans bästa lag man möter.

Nu väntar en julledighet, när den är över så möter BIK Karlskoga Västerås i den 28 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023 tisdag 27 december 2022 på bortaplan i ABB Arena Nord.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Djurgårdens IF

• 07.46 Utvisning Djurgården, två minuter Nicklas Danielsson, Slashing.
  • 09.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén, Hooking.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 8 vs Djurgårdens IF 12

• 21.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Interference.
  • 23.28 Utvisning Djurgården, två minuter Alexander Falk, Hooking.
  • 31.25 Utvisning Djurgården, två minuter Stefan Elliot, Tripping.
  • 31.31 Mål Karlskoga i powerplay, 1-0 Markus Modigs.
  • 33.06 Utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson, Tripping.
  • 35.34 Utvisning Karlskoga, två minuter Logan Cockerill, Interference.
  • 36.09 Utvisning Karlskoga, två minuter, Delay of game.
  • 36.09 Timeout Djurgården.
  • 36.20 Mål Djurgården i powerplay, 1-1 Stefan Elliot.
  • 38.30 Utvisning Djurgården, två minuter, För många spelare på isen.
  • 39.07 Mål Karlskoga i powerplay, 2-1 Ludwig Persson.
  • 39.07 Utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist. Osportsligt uppträdande.

Andra perioden slutade 2-1