BIK Karlskoga föll med flaggan i topp

By on 24 mars, 2023

Efter att ha förlorat tre raka kvartsfinalsmatcher var BIK Karlskoga tvingade att vinna om inte slutspelsäventyret skulle sluta här och nu, när man ställdes mot Djurgårdens IF i den fjärde kvartsfinal matchen av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga hade bara fått in två mål på tre matcher mot Djurgården och var helt enkelt piskade att vinna om man skulle få spela några fler matcher. Djurgården hade varit det klart bättre laget de tre tidigare matcherna och behövde bara vinna den här matchen för att vara vidare i semifinal.

Precis som i de tre tidigare matcherna med ett tidigt Djurgårdsmål, denna gång kunde dock Karlskoga svara upp och kvittera knappt tre minuter efter i powerplay. Efter Karlskogas mål så var det faktiskt hemmalaget som förde matchen och knappt två minuter kunde man ta ledningen 2-1. Hittills hade det varit Djurgården som hade åkt på utvisningar, men när Viktor Lennartsson drog på sig en onödig utvisning efter en straff som Marchs Hellgren Smed räddat så kunde Bortalaget kvittera och den första perioden slutade 2-2.

I den andra perioden var Djurgården bättre i sitt försvarsspel och lyckades dessutom med att återta ledningen tidigt. Karlskoga jobbade för att kvittera, men Djurgården hade tightat till sitt försvar och Karlskoga hade svårt att få fäste i offensiv zon. Djurgården höll Karlskoga stången och andra perioden slutade 1-0 till Djurgården.

Karlskoga kom ut hårt i den tredje perioden och pressade Djurgården, i sjätte minuten kunde hemmalaget kvittera  till 3-3 och man var med i matchen igen. Men tre minuter senare kunde Djurgården återta ledningen 3-4 och Karlskoga fick åter jaga. Karlskoga hade bra tryck men Djurgården släppte inte till något, och när Karlskoga mot slutet av perioden tog ut målvakten så kunde bortalaget göra ytterligare två mål i tom målbur så matchen slutade 6-3 till Djurgården.

Detta var den bästa av slutspelsmatcherna från Karlskogas sida där man i alla fall stressade Djurgården något. Jag kan tycka att det känns tråkigt att man gjorde en så lam insatts i de tre första matcherna för hade man spelat så här samtliga matcher och förlorat så hade jag kunnat acceptera det. Nu är dock slutspelsäventyret över och till nästa säsong kommer man att ha en ny huvudtränare när Karl Helmersson lämnar och vi får se vem som tar över. Jag kan dock bara gratulera Djurgården till semifinalplatsen för de var flera nummer för stora för Karlskoga.

Matchfakta BIK Karlskoga – Djurgårdens IF

• 02.56 Mål Djurgården, Liam Öhgren 0-1.
  • 04.11 Utvisning Djurgården, två minuter Emil Berglund, Hooking.
  • 05.45 Mål Karlskoga, David Lilja 1-1 i powerplay.
  • 07.28 Mål Karlskoga, Åke Stakkestad 2-1.
  • 08.35 Utvisning Djurgården, två minuter Nicklas Danielsson, Holdning.
  • 11.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson, Tripping.
  • 15.52 Straff Djurgården, Olle Liss miss.
  • 15.52 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Unsportsmanlike Conduct.
  • 17.54 Mål Djurgården, Linus Klasen 2-2 i powerplay.

Första perioden slutade 2-2