BIK Karlskoga föll mot HC Vita Hästen

By on 8 september, 2022

Under torsdagen tog BIK Karlskoga emot HC Vita Hästen hemma i Nobelhallen för ytterligare en försäsongsmatch inför Hockeyallsvenskan 2022.

Karlskoga som just kommit hem från Skoda Trophy där man kom tvåa och kanske ännu viktigare spöade Örebro HK, en turnering där laget kändes på taggat. Vita Hästen å andra sidan hade blandat sin försäsong men där laget nu försökte knyta ihop sitt spel.

Man kan får nog säga att första perioden tillhörde Vita Hästen, för även om Karlskoga fick in pucken i offensiv zon så blev det alldeles för mycket rundspel och för lite avslut. Att dessutom bortalaget fick med sig ett mål gjorde inte saken bättre.

Den andra perioden började tungt för hemmalaget då Vita Hästen kunde sätta 0-2 redan i den andra minuten. Spelet repeterade sig där Karlskoga blev för omständiga och spelade runt medans Vita Hästen var mer raka och kom till fler avslut.

Karlskoga försökte i den tredje perioden att forcera men man fortsatte att leta skottlägen och fick inte till så mycket dock hade man pucken i mål mot slutet av perioden, men det blev bortdömt.

Så här är man inte van att se Karlskoga spela, laget som brukar vara grymt effektiva var idag alldeles för omständiga och det är inget som passar det här laget. Karlskoga skall vara knivskarpa rakt mot målet och gärna pressa in pucken med lagets rena tyngd. Nu hoppas jag att man kan hitta tillbaks till sitt DNA och man har två träningsmatcher kvar att göra det på, och vad skulle vara bättre än matchen på tisdag då man åter möter Vita Hästen men då på bortaplan.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på tisdag den 13 september borta mot HC Vita Hästen.