BIK Karlskoga föll på hemmais mot Södertälje

By on 29 oktober, 2022

BIK Karlskoga har hittat ett sätt att vinna matcher, man kunde efter en ganska medioker insats få med sig full pott borta mot Almtuna, viktigt med sådana vinster också. I kvällens match tog man sig an Södertälje SK i Nobelhallen, en match där man inte kunde komma upp i samma klass som tidigare och man föll hemma mot Södertälje.

I den första perioden visade man upp ett ganska slarvigt spel från bägge lagen, Karlskoga hade en aning övertag trots att skotten slutade 8-8. Jämnt men resultat ljuger inte, när signalen för den inledande delen ljöd stod det 1-0 till Karlskoga på resultattavlan.

Karlskogas minimala överläge från den första perioden hade jämnats ut i början av den andra perioden, i den nionde minuten drog man på sig en utvisning sen började förfallet. Under underläget kunde gästerna kvittera, med den energiinjektionen kom även 1-2 bara 28 sekunder senare. Stärkta av de två målen tryckte Södertälje ner Karlskoga ordentligt och hade ett kraftigt grepp om matchen, innan periodvilan kom även gästernas tredje mål. Målet kom efter en lång puck upp mot vänstersidan där Linus Videll i motståndarlaget i en riktig dålig vinkel, bara på chans slog pucken mot hemmamålvakten Lars Volden där den smet förbi och in i mål. Nu kom Karlskoga spelmässigt tillbaka i slutet av perioden där man faktiskt inte vek ner sig som tidigare, trots det så var Södertälje i ledning med 3-1 efter att mittperioden var spelad.

Karlskoga kom ut i den tredje perioden med plattan i mattan, man visade att nu eller aldrig, det är bara att köra. Det var en helt annan inställning och det var mer eller mindre bara ett lag på isen, reducering kom i den åttonde minuten genom Ludwig Persson (hans andra mål). Närmare än så kom man inte, Södertälje vann matchen med 3-2.

Det här var en match med tre olika perioder, en första där Karlskoga jobbade på bra och successivt kunde höja både tempo och kvalité, den andra perioden var nog något av det sämsta som har producerats av hemmalaget. I den fanns det absolut inget positivt att hämta och Södertälje kunde göra tre mål under de tjugo minutrarna, bara gästernas tredje mål där SSKs Linus Videll vänsterskytt slog till pucken på måfå både ganska långt ner och lång ut till vänster i Karlskogas zon kunde få pucken förbi Lars Volden i kassen in i mål. Det där tredje målet för gästerna får den annars så stabile Lars Volden ta på sig, det där var en målvaktstavla.

I den sista perioden var det ett taggat hemmalag som tog över tillställningen helt och hållet där man dominerade totalt över hela banan, Karlskoga visade upp en anstormning som skulle kunna ha lyckats om man hade haft mer skärpa i avsluten, men nu kom man tyvärr inte närmare än att Ludwig Persson kunde stänka in sitt andra mål i den 58 minuten.

Matchen slutade med förlust 2-3 för Karlskoga, men man kan ta det hela som en lärdom att inte vika ner sig över huvudtaget för då blir man straffad. Det är fortsatt mycket kvar av säsongen och kan man ta med sig spelet från den tredje perioden, spela det spelet gärna över tre perioder så kommer man att sluta riktigt högt upp i tabellen, man måste göra mål också såklart.

För tillfället med tolv spelade omgångar ligger man på en sjätte plats i HockeyAllsvenskan, i nästa match möter Karlskoga Kristianstads IK onsdag 1 november på bortaplan.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Södertälje SK

• 06.40 Utvisning Södertälje, två minuter Victor Sjöholm, Delay of game.
  • 10.25 Mål Karlskoga, 1-0 Ludwig Persson.
  • 11.50 Utvisning Karlskoga, två minuter Theo Lundgren, Hooking.
  • 18.34 Utvisning Karlskoga, två minuter Lagstraff, Too many players on the ice.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga