BIK Karlskoga föll tungt mot HV71

By on 5 mars, 2022

Under lördagen tog BIK Karlskoga emot serie ettan HV71 för den 39 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga vann senast hemma mot Tingsryd, en seger som satt långt inne då man fick in det ända målet i slutet av tredje perioden. Även HV71 vann sin senaste match mot serie tvåan MODO med hela 4-0. Så det var två lag med bra form som möttes.

I den första perioden var det HV71 som tog kommandot, och även om Karlskoga gjorde ett bra jobb i försvaret så hade man svårt att skapa något konstruktivt framåt. I den elfte minuten kunde sedan HV71 ta ledningen och trots ett powerplay mot slutet lyckades inte Karlskoga kvittera. Perioden slutade 1-0 till HV71.

Andra perioden blev något jämnare, men det var fortfarande HV71 som stod vid rodret. Den här perioden blev ordentligt grinig med hela åtta utvisningar och i samband med en av dem kunde HV71 utöka sin ledning till 0-2 i powerplayet. Även i denna period hade Karlskoga svårt att få till något organiserat spel i HV71 zon. Perioden slutade 1-0 till HV71.

Även den tredje perioden blev ganska jämn men HV71 kunde redan i den fjärde minuten utöka HV71 ledning till 0-3. Men i den sjunde minuten blev det tillslut dags för Karlskoga att spräcka nollan och det var Juliuz Persson som satte 1-3 i powerplay. Karlskoga jagade sedan reducering men i den 20 minuten kunde HV71 avsluta i tomt mål 1-4 då Karlskoga tagit ut målvakten för ett sista ryck. Matchen slutade 4-1 till HV71 som i och med detta vann grundserien.

HV71 var helt enkelt för starka för Karlskoga denna kväll så nu är det bara att ladda om till matchen mot Vita Hästen på onsdag. Samtidigt måste man fundera på hur man skall göra för att slå HV71 när det blir dags för slutspel.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 11 Mars borta mot Vita Hästen.

Matchfakta BIK Karlskoga vs HV71

• 7 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersso Tripping. Powerplay HV71, utan resultat.
  • 11 minuten mål HV71, 0-1 Måns Lindbäck.
  • 17 minuten utvisning HV71, två minuter Victor Sjöholm. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till HV71
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 5 – HV71 10

• 15 minuten utvisning HV71, två minuter Jonathan Davidsson Roughing.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Roughing.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Boarding. Powerplay HV71, mål 0-2 Chad Billins.
  • 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Roughing.
  • 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund Roughing.
  • 18 minuten utvisning HV71, två minuter Simon Önerud Roughing.
  • 18 minuten utvisning HV71, två minuter Taylor Matson Roughing.
  • 18 minuten utvisning HV71, två minuter Måns Lindbäck Roughing. Powerplay HV71, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till HV71
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – HV71 9

• 4 minuten mål HV71, 0-3 Jesper Kokkonen.
  • 5 minuten utvisning HV71, två minuter Nichlas Torp Hög klubba. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 7 minuten utvisning HV71, två minuter Måns Lindbäck Cross-checking. Powerplay Karlskoga, mål 1-3 Juliuz Persson.
  • 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Olämpligt uppförande. Powerplay HV71, utan resultat.
  • 20 minuten mål HV71, 1-4 Jesper Kokkonen.

Tredje perioden slutade 2-1 till HV71