BIK Karlskoga förlängde sin segersvit borta mot Västerås IK

By on 6 oktober, 2021

BIK Karlskoga hade fram till kvällens bortamatch mot Västerås IK den bästa säsongsstarten på 2000-talet, och den sviten fortsätter efter att mer eller mindre hade dominerat kvällens bortamatch där men spelade lugnt, tungt och harmoniskt utan att förta sig.

Fram till den sjätte minuten av den första perioden böljade spelet fram och tillbaka där bägge lagen bjöd på ett intensivt fartfyllt spel, i den sjätte minuten drog Västerås på sig en utvisning som Karlskoga kunde ta vara på och 1-0 till gästerna var ett faktum. Efter den första utvisningen följde ytterligare en för hemmalaget som kunde klara av den, för strax efter fick med sig en då gästerna drog på sig en utvisning, men det kom aldrig någon kvittering. När bägge lagen återigen var fulltaliga blev det åka av, spelkvalitén ökade igen där det var Karlskoga som var snäppet bättre än Västerås och höll sin ledning perioden ut.

Det blev en något lojare inledningen av andra perioden, ett mer avvaktande stökigt bökigt spel där en missade chans för en laget blev till en farlig chans för det andra laget. En sådan situation där Karlskoga var riktigt riktigt nära att göra mål men spelet tvärvände och det var Västerås kunde sätta kvitteringen i den tredje minuten. Det uppstod ett mer organiserat spel då och då, där faktist bägge lagen fick till någon form av spelsekvens i vardera zon. Men det var Karlskoga som var det bättre laget när de höjde tempot, när gästerna gjorde det hängde inte Västerås med alls. Det visade sig när Karlskoga fick spela i numerärt underläge och snodde helt enkelt åt sig pucken, satte fart kontrade för att återigen ta ledningen med 2-1. Ett resultat som höll sig perioden ut.

Tredje perioden var inne i den första minuten när Karlskoga tog chansen och utökade ledningen till 3-1, därefter utvecklades spelet till en kattens lek med råttan från gästernas del. Inte för att det såg ut så resultatmässigt, men spelmässigt var det Karlskoga som styrde och ställde. Man höjde och sänkte tempo efter behag, man lät Västerås spela på kanterna och höll sin defensiv suveränt bra. 4-1 målet från Karlskogas sida var av det ädlare slaget, ett riktigt klassmål där man visade kyla och känsla innan pucken var i nät efter ett klapp klapp spel.

Där och då, i den sjunde minuten av sista perioden såg man att matchen var vunnen för BIK Karlskoga, Västerås var inte på samma nivå som gästerna sett över 60 minuters spel.

Noterbart var att Karlskoga inte hade släppt in något mål i numerärt underläge inför den här matchen, något som inte har ändrat sig heller efter slutsignal.

BIK Karlskoga vann välförtjänt och kan man hålla i det här spelet samtidigt som man kan få in de spelare som är på väg in, ja då kan det hålla hela vägen. I dagsläget ligger Karlskoga på en andra plats med full pott efter fyra spelade omgångar, i den femte omgången väntar just ledande HV71 på bortaplan Fredag 8 Oktober 2021, ett riktigt eldprov med andra ord.

Matchfakta:

Första perioden sjätte minuten utvisning Västerås, två minuter Ludvig Jardeskog Slashing. Powerplay Karlskoga, åttonde mål Karlskoga 1-0 Mikael Eriksson. Åttonde minuten utvisning Västerås, två minuter Alexander Stensson Tripping. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Tripping. Powerplay Västerås, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Västerås IK 8 – BIK Karlskoga 11

Andra perioden tredje minuten mål Västerås, kvittering 1-1 Alexander Stensson. Åttonde minuten utvisning Västerås, två minuter Jimmie Jansson Hooking. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Slashing. Powerplay Västerås, 14 minuten mål Karlskoga i numerärt underläge, 2-1 Henrik Björklund.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Västerås IK 10 – BIK Karlskoga 15

Tredje perioden första minuten mål Karlskoga, 3-1 Albert Lyckåsen. Sjunde minuten mål Karlskoga, 4-1 David Lilja. Elfte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Emil Öhrwall Tripping. Powerplay Västerås, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga