BIK Karlskoga förlorade årets första match

By on 4 januari, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Mora IK hemma i Nobelhallen för den 31 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga förlorade sin sista match före nyår och var sugna på att inleda det nya året med en vinst. Mora hade vunnit sina fyra senaste matcherna och hade visat en fin formkurva och låg nu på en femteplats i tabellen och på samma poäng som Karlskoga som låg på sjätte plats.

Hemmalaget började den första perioden klart övertända och redan efter 15 sekunder satt den första Karlskogaspelaren i utvisningsbåset. Karlskoga fortsatte att ta utvisningar och i den elfte minuten kunde Mora ta ledningen i sitt första powerplay 0-1. Karlskoga jobbade dock på och i den 15 minuten kunde hemmalaget kvittera genom Gustav Willman Borvik 1-1. Men Mora hade inte tappat trycket i skridskorna och bortalaget återtog ledningen i den 19 minuten för att gå till pausvila i ledning 1-2.

Den andra perioden började med betydligt mycket mer fysiskt spel än den första och det kändes som om Karlskoga var på gång. Men Mora jobbade sig tillbaks in i matchen och spelet blev ganska jämnt utan att något av lagen släppte till några jättelägen. Hemmalaget jagade kvittering men det blev inga mål, andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden jagade Karlskoga kvittering, men Mora var duktiga med att hålla hemmalaget på utsidan och spela sig ut Karlskogas press. I mitten av den perioden var Karlskoga riktigt nära att kvittera då man fick ett länger anfall och minst tre riktigt vassa chanser. När Karlskoga sedan tog ut målvakten för att forcera så kunde Mora sätta 1-3 i tomt mål. Matchen slutade 3-1 till Mora.

Tyvärr kändes det inte som om Karlskoga var helt påkopplade och även om vissa spelare var klart övertända i starten så visade man inte den desperation och offervilja som man hade behövt. Laget har nu fått tillbaks de flesta spelarna från skade och sjuklistan men man märkte att de spelare som kommit tillbaks inte var helt i matchform än.

Nu väntar AIK borta på Hovet för BIK Karlskoga nu på fredag den 6 januari.