BIK Karlskoga förlorade efter förlängning

By on 5 november, 2022

Under lördagen tog BIK Karlskoga emot Modo Hockey hemma i Nobelhallen för den 15 omgången av Hockeyallsvenskan 2022.

Karlskoga förlorade sin senaste match hemma mot Mora efter övertid och behövde nu komma in i en stabil segersvit. Modo å andra sidan kom till matchen med tre raka vinster i bagaget.

Det var Karlskoga som tog tag i taktpinnen i den första perioden och tack vare flera powerplay lyckades man pressa tillbaks Modo, dock storspelade Kristers Gudlevskis i Modo målet och kunde stå emot. I slutminuterna fick Modo först en femminutersutvisning och minuten senare en tvåa. Första perioden slutade 0-0.

Karlskoga började den andra halvleken i spel fem mot tre och kunde efter 30 sekunder ta ledningen genom Henrik Larsson 1-0. Men Modo svarade snabbt och i den 24 minuten kunde bortalaget kvittera 1-1. Målet tände bara Karlskoga ännu mer och i den 28 minuten kunde hemmalaget åter ta ledningen genom Logan Cockrill. Efter målet fortsatte Karlskoga att ligga på men man lyckades inte göra några fler mål, det lyckades inte heller Modo med även om man hade ett jätte läge att kvittera mot slutet. Andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

Modo satsade allt för en kvittering i den tredje perioden och pressade Karlskoga ordentligt. Hemmalaget fick bara två skott på mål under perioden och i den 56 minuten kunde Modo kvittera 2-2 och matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 1-0 till Modo.

I förlängningen gjorde Modo processen kort med Karlskoga och tryckte in segermålet efter 26 sekunder. Matchen slutade 3-2 till Modo.

Karlskoga gjorde två bra perioder den här matchen, men man är på tok för ineffektiva och då framför allt i powerplay. Med tanke på hur många powerplay man hade den här matchen så borde man ha gjort betydligt fler mål. Jag måste säga att man idag höll sig från utvisningsbåset idag, men betyder det att man är för snälla i sitt spel? Nu gäller det att hitta tillbaks till vinnarspåret så man får se till att utnyttja uppehållet väl nu.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 11 november borta mot Västerås IK.