BIK Karlskoga förlorade extrapoängen mot Leksands IF

By on 14 mars, 2019

BIK Karlskoga begav sig under torsdagen till Tegera Arena för att ta sig an Leksands IF i andra omgången av Hockeyallsvenskans slutspelsserie. Leksand som senast nollade Västerås och visade upp en helgjuten försvarsinsats, Karlskoga å andra sidan slog Modo med 2-0 hemma så det var ettan som mötte tvåan av slutspelsserien.

Den första perioden började ganska avvaktande men Karlskoga drog tidigt på sig en utvisning och då passade Leksand på att sätta första målet. Efter målet fick Leksand mer energi och var det bättre laget resten av perioden, det var Karlskogas målvakt Henrik Lundberg som såg till att det inte blev fler mål.

Karlskoga satsade fullt från start i den andra perioden och skapade snabbt ett par vassa chanser, men Leksand kom tillbaks och pressade åter Karlskoga. Men mot slutet av perioden kom Karlskoga tillbaks och flyttade upp sitt spel vilket gav ett reduceringsmål.

Leksand började den tredje perioden bäst och gjorde ett tidigt ledningsmål, men Karlskoga kom igen och med en serie utvisningar bjöd Leksand in dem och Karlskoga kunde åter kvittera. Det blev en jämn men intensiv avslutning på perioden då båda lagen satsade hårt för att få ett ledningsmål, men matchen slutade 2-2 efter full tid.

Förlängningen blev jämn men i andra minuten lyckades Leksand skapa ett friläge och satte segermålet.

Detta var en jämn match där till slut Leksand drog det längsta strået, Karlskoga fick dock med sig ett poäng vilket kan bli mycket viktigt i slutet av denna korta slutspelsserie.

Nästa match spelar Karlskoga hemma på lördag 16 mars mot Karlskorna klockan 19:00.

Första perioden tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Anderberg cross checking. Powerplay Leksand mål, Martin Karlsson sätter 1-0 målet kom i den fjärde minuten. 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson holding. Powerplay Leksand utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Leksand
Skottstatistik första perioden Leksands IF 15 – BIK Karlskoga 5

Andra perioden femte minuten utvisning Leksand, två minuter Lukas Enqvist slashing. Powerplay Karlskoga utan resultat. 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Jacob Lundegård boarding. Powerplay Leksand utan resultat. 19 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén kvitterar 1-1.

Andra perioden 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 5 – BIK Karlskoga 11

Tredje perioden andra minuten mål Leksand, Thomas Valkvae-Olsen gör 2-1. Fjärde minuten utvisning Leksand, två minuter Mattias Ritola hooking. Powerplay Karlskoga utan resultat. Sjätte minuten utvisning Leksand, två minuter för många spelare på isen. Powerplay Karlskoga mål Gustaf Thorell kvitterar 2-2, målet kom i den sjunde minuten. Sjunde minuten utvisning Leksand, två minuter Linus Persson interference. Powerplay Karlskoga utan resultat. nionde minuten dubbelutvisning Leksand, två minuter Filip Johansson roughing, Karlskoga två minuter Ricard Bildstrand roughing. Spel fyra mot fyra utan resultat. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Carl Berglund hooking. Powerplay Leksand utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Leksands IF 7 – BIK Karlskoga 9

Förlängningen andra minuten mål Leksand, Johan Forsberger sätter segermålet 3-2.

Förlängningen slutade 1-0
Skottstatistik förlängningen Leksands IF 1 – BIK Karlskoga 1

Matchen slutade Leksands IF 3 – BIK Karlskoga 2 efter förlängning extrapoängen till Leksand