BIK Karlskoga förlorade i förlängningen mot Västerås IK

By on 6 mars, 2019

BIK Karlskoga tog emot Västerås IK hemma i Nobelhallen för den näst sista omgången av Hockeyallsvenskan. Västerås kunde vid vinst säkra en tredjeplats medans Karlskoga nog mest jagade fjärdeplatsen även om chansen fanns att sno tredjeplatsen från Västerås vid vinst.

Karlskoga började den första perioden i ett rasande tempo och radade upp farliga chanser, även när Västerås jobbat sig in i matchen var det fortfarande Karlskoga som stod för trycket och de vassa chanserna. Det var ändå Västerås som gjorde det första målet som kom i powerplay och det blev det enda målet i perioden.

I den andra perioden kom Västerås ut betydligt piggare och vi fick se ett betydligt jämnare spel. I sjätte minuten kvitterade Karlskoga och efter det följde en grinig period där Västerås tilldömdes en straff som Henrik Larsson räddade och där Karlskoga sedan utökade ledningen. Det blev en riktigt svängig period där Västerås mot slutet lyckades komma tillbaks och vända med två mål inom en minut. Perioden avslutades med ett ordentligt gruff som ledde till en dubbelutvisning.

Tredje perioden började med spel fyra mot fyra efter gruffet som avslutade andra perioden, när lagen åter var fulltaliga så var det Västerås som hade klart bäst fart under skridskorna. Även denna period blev ganska svängig men mot slutet lyckades Karlskoga kvittera och det blev förlängning.

Förlängningen blev en händelserik historia där lagen bytte chanser, men där de båda målvakterna storspelade, Västerås gjorde dock tillslut mål och tog segern och säkrade sin tredjeplats.

Det blev en riktigt händelserik match med klar slutspelskaraktär där inget av lagen gav bort någonting gratis. Karlskoga hade helt klart de flesta chanserna men var ineffektiva och ibland lite omständiga när det kom till avsluten. Karlskoga halkade nu ner på en sjätte platts, två poäng efter MODO så nu gäller det att kriga för en femteplats och att få med sig några bonuspoäng samt hemmafördelar i slutspelet.

Sista matchen i grundspelet spelas fredag 8 mars klockan 19:00 och då tar Karlskoga emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.

Första perioden femte minuten utvisning Västerås, två minuter Jonas Liwing tripping. Powerplay Karlskoga utan resultat. 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Fredrik Forsberg interference. Powerplay Västerås utan resultat. 17 min utvisning Karlskoga, tvåminuter Henrik Larsson tripping. Powerplay Västerås mål, Jonas Liwing gör 1-0, målet kom 17:26.

Första perioden slutade 1-0 till Västerås
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 – Västerås IK 7

Andra perioden första minuten utvisning Västerås, två minuter för många spelare på isen. Sjätte minuten mål Karlskoga, Gustaf Thorell kvitterar 1-1. Åttonde minuten straff Västerås, Kalle Östman räddat. 11 minuten mål Karlskoga, Fredrik Forsberg gör 2-1. 15 minuten utvisning Västerås, två minuter Acke Ringström tripping. Powerplay Karlskoga utan resultat. 17 minuten utvisning Västerås, två minuter Kalle Östman fördröjande av spel. Spel 5 mot 3 i 30 sekunder för Karlskoga utan resultat. Powerplay Karlskoga i drygt en minut utan resultat. 19 minuten mål Västerås, Mikael Frycklund kvitterar 2-2. 20 minuten mål Västerås, Jimmie Jansson gör 3-2. 20 min utvisning Västerås, två minuter Mikael Fryklund roughing. 20 min utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Thorell roughing.

Andra perioden slutade 2-2
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 13 – Västerås IK 5

Tredje perioden började i spel 4 mot 4 utan resultat. 14 minuten utvisning Västerås, två minuter Jimmie Jansson tripping. Powerplay Karlskoga utan resultat. 17 minuten mål Karlskoga, Fredrik Höggren kvitterar 3-3.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga