BIK Karlskoga förlorade mot tabelljumbon

By on 16 januari, 2022

BIK Karlskoga tog under söndagen emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen för den 33 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som var inne i en mycket stark period där man senast vann hemma mot serieledande HV71, man har dessutom vunnit sina åtta senaste matcher. Södertälje å andra sidan har beskrivits som ett krislag och hade inför matchen förlorat sina fem senaste matcher.

Första perioden blev en jämn historia där det dock kändes som om Södertälje var mer sugna på att spela hockey, samtidigt kändes det som om att Karlskoga hade bra koll på läget och det blev inte många farligheter för Södertälje där perioden slutade 0-0.

Det var ett något mer påställt Karlskoga som kom ut till den den andra perioden, men man var fortfarande inte det Karlskoga vi sett de senaste matcherna. Dock storspelade Nikita Tolopilo i Södertälje målet, hemmalaget lyckades inte få in pucken, perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden satsade Karlskoga hårt för att få ett ledningsmål, men Nikita Tolopilo fortsatte att storspela och det var som omöjligt för hemmalaget att få in pucken i mål. I den sjunde minuten kunde dock Södertälje ta ledningen och höll den till 20 minuten, då man kunde utöka ledningen efter att Karlskoga tagit ut målvakten. Matchen slutade 2-0 till Södertälje.

Dagens match var inte särskilt bra från Karlskogas sida, inte för att man spelade speciellt dåligt utanför att  man helt enkelt inte kunde få pucken förbi Nikita Tolopilo. Idag saknade man helt klart Henrik Björklund som sitter i karantän, det hade verkligen behövts en spelare med näsa för att göra mål. Nu är det bara att glömma den här matchen och se fram mot onsdagens match mot Vita hästen.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Onsdag den 19 Januari borta mot Vita Hästen.

Första perioden 12 minuten utvisning Södertälje, två minuter Oscar Von Sivers Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Collberg Interference. Spel 4 mot 4, utan resultat. 19 minuten utvisning Södertälje, två minuter Dragan Umicevic Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 8 – Södertälje SK 11

Andra perioden nionde minuten utvisning Södertälje, två minuter Alex Brännstam Boarding. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Olämpligt uppförande. Utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Fakt. Spel 5 mot 3 för Södertälje, utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 14 – Södertälje SK 6

Tredje perioden  sjunde minuten mål Södertälje, Emil Alba satte 0-1. Elfte minuten utvisning Södertälje, två minuter Matt Marcinew Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 15 minuten utvisning Södertälje, två minuter Alexander Anderberg Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 20 minuten mål Södertälje, Gustav Willman Borvik satte 0-2 i tomt mål.

Tredje perioden slutade 2-0 till Södertälje