BIK Karlskoga förlorade mot vasst Djurgården

By on 1 mars, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Stockholm för att ta sig an Djurgården i den 49 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga som haft det svajigt den sista tiden hade förlorat sina två senaste matcher och behövde nu vinna över Djurgården för att utmana om femteplatsen. Djurgården vann senast mot tabelltvåan MoDo och ville gärna ha tre poäng för att ta över fjärdeplatsen från Södertälje.

Det var ett blekt Karlskoga som kom ut i den första perioden som till stora delar blev cirkus Djurgården. Hemma laget gjorde i princip som de ville fram till de sista 5 minutrarna då Karlskoga kunde få till ett par chanser. Där i mellan han Djurgården göra två mål där det första kom i den sjunde minuten och det andra i den nionde. Perioden slutade 2-0 till Djurgården.

Djurgården började även den andra perioden i ett rasande tempo, men nu var Karlskoga berett och bjöd betydligt mycket bättre motstånd än i första och kunde till och med komma upp i några kontringar. I den 25 minuten var det också just en kontring som gav Karlskoga ett reduceringsmål genom Jesper Kokkonen 2-1. Det var fortfarande Djurgården som hade största delen av spelet, men Karlskoga kom upp i kontringar som var farliga även om man hade det svårt att få fast pucken i anfallszon. Bortalaget ryckte dock upp sig ytterligare och i slutet av perioden blev det mycket kamp, ganska grinigt och många utvisningar. Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Inledningen av den tredje perioden bjöd på mycket kamp vilket passade Karlskoga, och när Djurgården i den 44 minuten fick en utvisning så kunde bortalaget utnyttja sitt powerplay när Jesper Kokkone kunde sätta det andra målet för matchen och kvittera 2-2. Mot mitten av perioden växlade dock Djurgården upp och och kunde i den 52 minuten återta ledningen 3-2. Efter målet fortsatte Djurgården att trycka på och kunde i den 56 minuten även sätta 4-2. Karlskoga forcerade nu och tog 58 minuten ut målvakten, men då kunde Djurgården sätta  5-2 i tom målbur. Matchen slutade 5-2 till Djurgården.

Karlskoga blandade och gav under kvällen och kunde efter en bedrövlig förstaperiod där laget var kvar på bussen komma ut riktigt bra i den andra perioden. Lite turligt för Karlskoga så drogs Djurgådsspelarna in i ett grinigt kampspel som passade bortalaget alldeles utmärkt. Men i mitten på den tredje perioden så skakade Djurgården av sig provokationerna och började spela igen vilket gav tre ganska snabba mål och vinst. Det var tydligt att Karlskoga inte trivdes med Djurgårdens höga tempo, detta är något man måste reda ut om man skall kunna prestera i slutspelet och ännu mer om man har SHL ambitioner.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 3 mars mot AIK hemma i Nobelhllen.