BIK Karlskoga krossade IF Björklöven i sjätte semifinalen

By on 14 april, 2021

Under onsdagskvällen tog sig BIK Karlskoga an IF Björklöven borta i Umeå för den sjätte semifinalen av Hockeyallsvenskan 2020/2021.

Karlskoga förlorade senast hemma och gav Björklöven matchboll på hemmaplan så var det bara vinst som gällde för karlskogingarna.

Den första perioden började jämnt med ett ganska tight spel, men Karlskoga började sakta ta över spelet något och i den 14 minuten kunde man ta ledningen under ett powerplay där Gustaf Thorell kunde sätta 1-0 i powerplay. Efter målet försökte Björklöven att öka tempot men det var fortfarande Karlskoga som var det bättre laget på isen. Det blev dock inga fler mål i perioden så den slutade 1-0 till Karlskoga det blev också 20-8 till Karlskoga i skottstatistiken.

Även den andra perioden började även den jämnt men precis som i första perioden så kunde Karlskoga ta kommandot i samband med en utvisning för Björklöven och o den tredje minten kunde Gustaf Thorell sätta 2-0 i samband med powerplayet. Efter målet hade Karlskoga fortsatt ett bra tryck, men Björklöven hade inte gett upp och i samband med en Karlskogautvisning så reducerade Björklöven till 1-2 genom Karl Johansson. Efter lite tumult var det spel fyra mot tre med fördel Karlskoga kunde man sätta 3-1 genom Henrik Björklund. Detta blev också slutresultatet i perioden som slutade 2-1 för Karlskoga.

Karlskoga fortsatte att spela bra i den tredje perioden där man jobbade på bra, i den nionde minuten bar det också frukt då Henrik Björklund kunde sätta 4-1. Björklöven satsade allt framåt och tog ut målvakten med sex minuter kvar men i den 16 minuten kunde Gustaf Thorell snappa åt sig pucken och sätta 5-1 i tom kasse. Efter målet satsade Björklöven allt framåt men det var Karlskogas kväll och matchen slutade 5-1 till Karlskoga.

Nu stundar en avgörande match hemma för Karlskoga och kan man koppla på det spel som man presterade ikväll så kan detta helt klart vara de som går vidare i slutspelet och ha en klar chans på SHL platsen.

Matchen slutade IF Björklöven 1-5 BIK Karlskoga.