BIK Karlskoga krossade IF Björklöven

By on 8 februari, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot IF Björklöven hemma i Nobelhallen för den 42 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga fick med sig två poäng senast mot MODO i en match där laget underpresterade på alla punkter och borde vara suget på revansch. Björklöven å andra sidan förlorade senast på övertid mot Kristianstad vilket laget knappast kan vara nöjt med.

Den första perioden var ganska jämn där lagen kände på varandra utan att prestera särskilt mycket. Men Karlskoga jobbade upp sig och kunde i den 20 minuten ta ledningen 1-0 genom Åke Stakkestad som också var åter efter en längre tids skada.

Andra perioden blev en fullkomlig islossning för Karlskoga där David Lilja ledde vägen när han satte 2-0 i den 22 minuten. Nu dominerade Karlskoga spelet och i den 24 minuten kunde Kalle Jellvert göra 3-0, efter det målet valde Björklöven att byta målvakt. Målvaktsbytet hade dock ingen effekt och i den 29 minuten satte Logan Cockerill 4-0. Sedan fortsatte det att rulla på då Jesper Kokkonen satte först 5-0 och sedan 6-0. Nu ryckte Björklöven upp sig och satte i den 34 minuten reducera till 6-1 och när man strax efter fick ett powerplay där bortalaget åter kunde reducera till 6-2 i den 35 minuten. Björklöven fortsatte att jaga men perioden slutade 5-2 till Karlskoga.

Björklöven försökte ta initiativet i inledningen av den tredje perioden, men det tog slut när David Lilja satte 7-2 efter 46 sekunder. Nu var det bara för Björklöven att satsa allt framåt men trots att man gjorde sitt allra bästa så var Karlskoga trygga bakåt så man kunde spela hem tre poäng. Matchen slutade 7-2 till Karlskoga.

Äntligen en riktigt bra match från Karlskoga där man fullkomligt sköljde över Björklöven framför allt i den andra perioden. Man skall ju inte glömma att Björklöven ligger tvåa i serien, men har förlorat samtliga fyra matcher mot just Karlskoga. Det man verkligen skall ta med sig från kvällens match är passningsspelet som aldrig sett så bra ut över 60 minuter samt ett starkt defensivt spel.

Nu är det bara att upprepa prestationen på lördag den 11 februari då  BIK Karlskoga tar sig an AIK på bortaplan.

Matchfakta BIK Karlskoga vs IF Björklöven

• 04.37 utvisning Karlskoga, två minuter Philip Eriksen Holding.
  • 19.43 mål Karlskoga, Åke Stakkestad 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 14 vs IF Björklöven 13

• 21.23 mål Karlskoga, David Lilja 2-0.
  • 23.36 mål Karlskoga, Kalle Jellvert 3-0.
  • 28.36 mål Karlskoga, Logan Cockerill 4-0.
  • 29.49 utvisning Karlskoga, två minuter Alex Hutchings Tripping.
  • 31.15 mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 5-0.
  • 32.30 mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 6-0.
  • 33.33 mål Björklöven, Fredric Andersson 6-1.
  • 34.04 utvisning Karlskoga, två minuter Philip Eriksen Slashing.
  • 34.11 mål Björklöven, Gustav Possler 6-2.

Andra perioden slutade 5-2 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 vs IF Björklöven 14

• 40.46 mål Karlskoga, David Lilja 7-2.
  • 44.04 utvisning Björklöven, två minuter Linus Cronholm Boarding.
  • 45.47 utvisning Karlskoga, två minuter Logan Cockerill Slashing.
  • 50.28 utvisning Björklöven, fem + 20 minuter Veeti Vainio Slewfooting.
  • 59.16 utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson Osportsligt uppträdande.
  • 59.16 utvisning Björklöven, två minuter Alexander Wiklund Osportsligt uppträdande.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga