BIK Karlskoga nollade igen

By on 13 september, 2022

Under tisdagen var det dags för BIK Karlskogas näst sista försäsongsmatch vilket var ett returmöte mot HC Vita Hästen denna gång borta.

Det blev förlust senast för Karlskoga hemma mot just Vita Hästen med 2-0 så nu gällde det att visa var skåpet skulle stå inför säsongen.

En ganska slarvig inledning av den första perioden från båda lagen och det kändes som om båda lagen fått en hel del direktiv inför matchen. I den åttonde minuten fick Karlskoga sitt första powerplay för kvällen, bortalaget hade till att börja med svårt att få fast pucken i offensiv zon och det blev inga direkta farligheter. Matchen fortlöpte med ganska jämnt spel, men mot slutet av perioden blev det ett visst övertag för Karlskoga vilket gav 13-6 i skott för Karlskoga. Den första perioden slutade 0-0.

Vita Hästen började den andra perioden aggressivt och skapade chanser men Lars Volden i Karlskogamålet var säkerheten själv och fredade målet. Efter det följde en period av böljande spel där lagen bytte chanser, men i den 15 minuten tog Vita Hästen ledningen 1-0 efter fint spel. Strax efter målet fick Karlskoga en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde Vita Hästen göra 2-0. Nu var Vita Hästen det starkare laget men Karlskoga lyckades stoppa blödningen och perioden slutade 2-0 till Vita Hästen.

Den tredje perioden började med hög fart från Karlskoga men Vita Hästen var snabbt uppe på benen och jämnade ut spelet. I den femte minuten fick dock Karlskoga ett powerplay där man skapade några chanser men ändå inte lyckades sätta något mål. Karlskoga pressade på och i slutminutrarna tog man ut målvakten vilket resulterade i 3-0 till Vita Hästen i den 18 minuten. Resultatet stod sig perioden ut och Vita Hästen vann matchen med 3-0.

Ännu en förlust för Karlskoga och även om man skapar en del vassa chanser så lyckas man inte göra mål. Jag tycker dock att man skall skjuta mer för att skapa ännu fler lägen, en gammal sanning gör ju gällande att den som skjuter mest vinner matchen, eller i alla fall fler matcher. Nu hoppas jag att Vita Hästen inte blivit något spöke för Karlskoga inför säsongen för nu har man 120 mållösa minuter mot dem .

Nästa match spelar BIK Karlskoga fredagen den 15 september Södertälje SK.

Matchen slutade HC Vita Hästen 3 – BIK Karlskoga 0.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Karlskoga
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login