BIK Karlskoga slarvade bort tre poäng

By on 3 januari, 2019

BIK Karlskoga tog emot IK Pantern i den 33 omgången av HockeyAllsvenskan, sist slarvade BIK för mycket mot Almtuna. Skärpte man till sig mot Panterna skulle det bli seger i Nobelhallen.

BIK kom ut i den första perioden en aning segt och det var Pantern som låg på mest, något som gjorde att gästerna kunde ta ledningen efter ett riktigt generalfel från Karlskogas sida efter en felpass i egen zon. Hemmalaget studsade till efter baklängesmålet och det blev en kamp som svepte fram och tillbaka, de gånger det uppstod ordnat spel i motståndarzon var det Panter som stod för spelet. Det sägs att man inte vinner varken matcher eller perioder i utvisningsbåset, Pantern drog på sig tre stycken i inledningsperioden och i den andra kunde BIK kvittera till 1-1, ett resultatet som stod sig perioden ut.

Den andra perioden fortsatte den första med mycket kamp och ett spel som svepte fram och tillbaka utan speciellt mycket organisation från något av lagen,  det bjöds på många chanser men få resultat. Det var även i denna period utvisningarna som gav utdelning först för Karlskoga och där efter till Pantern så även denna period slutade 1-1.

Även den tredje perioden blev en slarvig historia även den och det ordnade spelet lös med sin frånvaro, det var Pantern som tillslut lyckades ta till vara på en av sina chanser och vann där med matchen.

Detta var en riktigt dålig match från Karlskogas sida och skall man slarva som man gjort de senaste två matcherna så är risken stor att man börjar falla i tabellen, där man fortfarande huserar på tredjeplatsen. Nu måste man få laget att synka för det är helt klart grus i maskineriet för närvarande.

Fakta:

Första perioden fjärde minuten mål Pantern, Erik Nyström gjorde 1-0. Femte minuten utvisning Pantern, Erik Nyström två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga, som inte gav något. 16 minuten utvisning Pantern, Oscar Eklind två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga mål, det var Carl Berglund som kvitterade till 1-1 med en sekund kvar av överläget, målet kom i den 18 minuten. 19 minuten utvisning Pantern, Valtteri Ilomäki två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga i 1.41 minuter, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 5 – IK Pantern 5

Andra perioden inledde BIK med 19 sekunder powerplay, som inte gav något. Femte minuten utvisning Pantern, Martin Janolhs två minuter slashing. Powerplay Karlskoga, som inte gav något. 13 minuten utvisning Pantern, Lars Volden två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga mål, Ricard Blidstrand gjorde 2-1 till Karlskoga, målet kom i den 15 minuten. 17 minuten utvisning Karlskoga, Dennis Fröland två minuter för cross checking. Powerplay Pantern mål, Nicklas Jadeland kvitterar till 2-2, målet kom i den 19 minuten.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – IK Pantern 9

Tredje perioden tredje minuten utvisning Pantern, Niklas Pavel två minuter för boarding. Powerplay Karlskoga, som inte gav något. 15 min mål Pantern, Matias Lassen gjorde 3-2. 19 minuten målvakten ut för Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 0-1 till IK Pantern