BIK Karlskoga slog serieledarna

By on 12 januari, 2022

BIK Karlskoga tog under onsdagen emot serieledande HV71 hemma i Nobelhallen för den 31 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga hade inför kvällens match visat god form och vunnit sina fyra senaste matcher. HV71 å andra sidan hade vunnit tre av sina fyra senaste matcher. HV71 låg inför matchen på en förstaplats i tabellen där Karlskoga låg på en fjärde.

Den första perioden började ganska jämnt, men Karlskoga tog ganska snart över spelet och i den nionde minuten kunde hemmalaget ta ledningen genom Mikael Eriksson. Efter målet fortsatte Karlskoga att ligga på och i den 17 minuten kunde Henrik Björklund utöka ledningen och därmed göra sitt 400 poäng i hockeyallsvenskan, vilket han var först att nå. Hemmalaget fortsatte att styra spelet men i den 18 minuten kunde HV71 reducera. Perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

I den andra perioden var det ett betydligt mycket mer taggat HV71 som kom ut på isen och fick börja i nummerärt överläge, dock utan att lyckas göra mål. Det var fortsatt bortalaget som skapade de långa anfallen och Karlskoga hade svårt att få till några lägen, och i den femte minuten kunde HV71 kvittera genom Jonathan Wikström. HV71 fortsatte att ånga på och i den tionde minuten tog man över ledningen genom Fredrik Forsberg. Perioden slutade 2-0 till HV71.

Karlskoga kom ut i den tredje perioden för att visa att man är ligans bästa lag i sagda period. I den nionde minuten kunde Henrik Björklund kvittera i powerplay och det var verkligen Karlskoga som höll uppe trycket mot serieledarna. I den 12 minuten var det dags igen då Henrik Larsson kunde sätta dit ledningsmålet. HV71 pressade på ordentligt mot slutet av perioden för en kvittering, men det var Karlskoga som kunde komma ut på topp och vann matchen med 4-3.

En mycket bra match av Karlskoga även om man släppte fram HV71 ordentligt i den andra perioden. Vi får så klart även gratulera Henrik Björklund till 400 poäng och en gedigen insats under matchen med två mål gjorda. Nu gick BIK upp på en tredje plats i tabellen men då har Björklöven på fjärdeplatsen en match mindre spelad.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Fredag den 14 Januari mot Mora IK hemma i Nobelhallen.

Första perioden nionde minuten mål Karlskoga, Mikael Eriksson satte 1-0. 17 minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund satte 2-0. 18 minuten mål HV71, Jesper Kokkonen reducerade 2-1. 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson. Powerplay HV71 i 31 sekunder, utan resultat.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 14 – HV71 6

Andra perioden HV71 började med powerplay i 1:29, utan resultat. Femte minuten mål HV71, Jonathan Wikström kvitterade 2-2. Tionde minuten mål HV71, Fredrik Forsberg satte 2-3. 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Slashing. Powerplay HV71, utan resultat. 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Cross-checking. Powerplay HV71, utan resultat. 19 minuten utvisning HV71, två minuter Taylor Matson Cross-checking. Spel 4 mot 4 i 50 sekunder, utan resultat. Powerplay Karlskoga i 1:10, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till HV71
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – HV71 17

Tredje perioden  Nionde minuten utvisning HV71, två minuter David Ullström Tripping. Powerplay Karlskoga, mål Henrik Björklund kvitterade 3-3. 12 minuten mål Karlskoga, Henrik Larsson satte 4-3. 15 minuten utvisning HV71, två minuter Victor Sjöholm. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Slashing.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga