BIK Karlskoga tillbaks på vinnartåget

By on 17 november, 2021

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Modo Hockey hemma i Nobelhallen för de 16 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga verkade ha hittat tillbaks till vinnarspåret då man vunnit sina två senaste matcher. Modo å andra sidan hade övertygat på sista tiden då man vunnit fyra av sina fen senaste matcher.

Det var Karlskoga som började perioden bäst och skapade snabbt ett par fina chanser Modo jobbade på men hade svårt att etablera något vidare spel i Karlskogas zon. I den femte minuten fick Karlskoga en utvisning och Modo fick chansen att komma in i matchen, men Karlskoga klarade av sitt nummerära underläge. Sedan kunde Karlskoga trumma på och i den 15 minuten kunde Henrik Björklund göra sitt 200 mål i hockeyallsvenskan och 1-0 till Karlskoga. Efter målet fortsatte Karlskoga att ligga på men första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut till den andra perioden med samma energi som man kom till den första med medan Modo fortfarande hade problem med att etablera spel i Karlskogas zon. Det var ändå en ganska jämn period men i den 18 minuten kunde Aleksi Rekonen sätta 2-0 i spel fem mot tre. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Den tredje perioden blev Modos period då de lyckades skapa ett bra tryck och uppställt spel i Karlskogas zon. Men Modo drog på sig två utvisningar och bjöd in Karlskoga, men Modo lyckades rida ut utvisningarna och kunde starta kvitteringsjakten men i den 17 minuten kunde Alexander Leandersson sätta pucken i tom kasse då Modo tagit ut målvakten. Karlskoga vann matchen med 3-0.

Då fick äntligen Henrik Björklund göra sitt 200 mål i Hockeyallsvenskan och det verkade som om spärren lossade för honom, en stark insats av laget idag och nu verkar man vara tillbaks på vinnarspåret. Här näst väntar Mora på fredag och då är det bara att åka vidare på tåget.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Fredag den 19 November borta mot Mora IK.

Första perioden sjätte perioden utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson. Powerplay Modo, inget resultat. 15 minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund gjorde sitt 200 mål i allsvenskan 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 6 – Modo Hockey 7

Andra perioden 12 minuten utvisning Karlskoga, två + två minuter Hooking, Olämpligt uppförande. Powerplay Modo, inget resultat. 17 minuten utvisning Modo, två minuter Oscar Pettersson Roughing. Powerplay Karlskoga, inget resultat. 18 minuten utvisning Modo, två minuter Filip Hasa Tripping. Powerplay Karlskoga, mål Aleksi Rekonen satte 2-0 i spel 5 mot 3.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 – Modo Hockey 10

Tredje perioden nionde minuten utvisning Modo, två minuter Sebastian Ohlsson Tripping. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Tionde minuten utvisning Modo, två minuter Emil Wahlberg Hooking. Spel 5 mot 3 för Karlskoga, Inget resultat. Powerplay Karlskoga, inget resultat. 17 minuten mål Karlskoga, Alexander Leandersson satte 3-0 i tom kasse.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga