BIK Karlskoga tog andra segern i kvartsfinalen

By on 27 mars, 2022

Under söndagen var det dags för kvartsfinalmatch två av sju mellan BIK Karlskoga och Mora IK i Nobelhallen i Karlskoga.

Karlskoga vann den första kvartsfinalen på hemmais med 2-0 så Mora var tvungna att steppa upp.

Mora kom ut klart bäst i den första perioden och i princip dominerade spelet i de 13 första minutrarna innan Karlskoga vaknade till, fram till dess var det Lars Volden som höll kvar laget i matchen. Spelet var slutspelsgrinigt och det small ordentligt i sargerna. I den 17 minuten kom Karlskoga i ett tungt anfall där Aleksi Rekonen kunde trycka in ledningsmålet på en retur. Karlskoga fortsatte att spela bra i men det blev inga fler mål så perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Det var ett betydligt mer på ställt Karlskoga som kom ut till den andra perioden och kunde under powerplay sätta 2-0 redan i den andra minuten. Karlskoga fortsatte att pressa Mora och det blev en ännu grinigare tillställning än den första perioden vilket också resulterade i flera utvisningar. Mora skapade inte mycket och när de väl fick till det så hade Lars Volden stängt och låst butiken. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

I den tredje perioden var det kamp om varje meter och Mora lyckades utjämna spelet lite mer, dessutom lyckades lagen lägga band på sina känslor så det inte blev lika många utvisningar. Lars Volden fortsatte att storspela men i den 12 minuten kunde Mora överlista honom och reducera till 2-1. Mora fortsatte att jaga Kvittering men Karlskoga stod emot och matchen slutade 2-1 till Karlskoga.

Karlskoga gjorde ännu en bra match, men vad de höll på med i de första 12 minutrarna av den första perioden det förstår jag inte. Nu spelade ju Lars Volden helt lysande och klarade av situationen, men sådana sekvenser får man helt enkelt inte släppa till.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på tisdag den 29 mars borta mot Mora IK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Mora IK

• 11.29 utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Hooking. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 16.03 mål Karlskoga, 1-0 Aleksi Rekonen.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 4 – Mora IK 12

• 00.54 utvisning Mora, två minuter Macintyre Bobby Thomas Slashing. Powerplay Karlskoga, mål 2-0 Arvid Aronsson.
  • 05.04 utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Roughing.
  • 05.04 utvisning Mora, två minuter Måns Carlsson Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 12.22 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Hooking. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 13.27 utvisning Mora, två minuter Axel Bergkvist High Sticking. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 14.50 utvisning Mora, två minuter Steven Seigo Roughing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 20.00 utvisning Karlskoga, två minuter Marc-Olivier Roy Roughing.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 16 – Mora IK 10

• Powerplay Mora, utan resultat.
  • 11.20 mål Mora, 2-1 Robin Johansson.
  • 18.30 utvisning Mora, två minuter Albin Grewe Crosschecking.
  • 18.30 utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Unsportsmanlike Conduct. Spel 4 mot 4, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Mora