BIK Karlskoga tog extrapoängen i svängig match

By on 11 mars, 2022

Under fredagskvällen var det dags för returmöte mellan BIK Karlskoga och HC Vita Hästen i Nobelhallen och den 36 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga förlorade i onsdagens möte mellan lagen efter ett oinspirerat spel, nu var det dags för laget att visa att man lyckats ladda om. Vita Hästen som vann senast var i stort behov av poäng för att säkra sin plats till play in.

Den första perioden började jämnt med ett visst spelövertag för Karlskoga, men när Karlskoga pressade på så stod Vita Hästen för flera farliga omställningar. I den 13 minuten kunde också bortalaget som kunde ta ledningen genom just en sådan omställning. Efter målet vaknade Vita Hästen till ytterligare men lyckades inte skapa särskiljt mycket. Perioden slutade 1-0 till Vita Hästen.

Karlskoga började den andra perioden bäst och pressade Vita Hästen så att Emil Öhrwall kunde kvittera 1-1 efter tre minuter. Karlskoga fortsatte att ligga på och Vita Hästen kändes ganska uddlösa. I den 14 minuten bar Karlskogas press frukt då Viktor Lennartsson kunde ge hemmalaget ledningen med 2-1. Nu jagade Vita Hästen kvittering men perioden slutade 2-0 för Karlskoga.

Vita Hästen kom ut stenhårt i den tredje perioden för att skapa en kvittering och i den tredje minuten kunde Rihard Marenis kvittera och ställningen 2-2. Nu jobbade båda lagen stenhårt för att vinna den här tillställningen, men inget av lagen lyckades göra något mer mål så perioden slutade 1-0 till Vita Hästen och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev chansrik för båda lagen men det blev inga mål och matchen gick till straffar.

Straffarna vann Karlskoga när Åke Stakkestad gav Karlskoga extrapoängen.

En klart bättre insats för Karlskoga denna kväll än senast mot Vita Hästen med en betydligt mycket bättre inställning. Dock är powerplayet under all kritik ljust nu där man saknar det puck tempo som krävs om man siktar på att kunna gå upp till SHL. Nu väntar Västervik på måndag på bortaplan och då vill jag verkligen se bra powerplay.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på måndag borta mot Västervik HK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs HC Vita Hästen

• 13 minuten mål Vita Hästen, 0-1 Jakob Stridsberg.
  • 20 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Elliot Lorraine. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Vita Hästen
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 – HC Vita Hästen 7

• Powerplay Karlskoga i 1.40, utan resultat.
  • 3 minuten mål Karlskoga, 1-1 Emil Öhrwall.
  • 7 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Jakob Stridsberg Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 14 minuten mål Karlskoga, 2-1 Viktor Lennartsson.
  • 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja. Powerplay Vita Hästen, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 7 – HC Vita Hästen 15

• 3 minuten mål Vita Hästen, 2-2 Rihard Marenis.
  • 5 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Jellvert, Kalle Delay of game. Powerplay Vita Hästen, utan resultat.
  • 7 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Team penalty Too many players on the ice. Powerplay Karlskoga, utan resultat.