BIK Karlskoga tog extrapoängen i svängig match

By on 20 januari, 2019

BIK Karlskoga åkte till Tingsryd för att möta Tingsryd AIF i den 38 omgången av HockeyAllsvenskan, Karlskoga vann senast hemma mot Karlskrona men saknade då Axel Lindström som var tillbaka till denna match.

Karlskoga började den första perioden med hög press och tvingade Tingsryd att spendera mycket tid i egen zon, det var dock var det Tingsryd som tog ledningen efter en svängig sekvens. Efter målet blev det bättre fart på båda lagen där Karlskoga förde spelet men Tingsryd kom upp i farliga kontringar.

Tingsryd fick börja den andra perioden i numerärt överläge vilket dock Karlskoga klarade ut, efter det följde ett mycket svängigt spel där de båda målvakterna fick bekänna färg. Karlskoga förde åter spelet men lyckades inte ta vara på sina chanser.

Tredje perioden var det Tingsryd som började vassast men Karlskoga höll emot och det blev åter ett jämnt och svängigt spel. Karlskoga tog sakta över spelet och lyckades kvittera strax efter powerbrake. Efter målet vaknade Tingsryd till och tryckte på men utan att få till ett avgörande.

Förlängningen var Karlskogas och de tog snabbt kommandot och avslutade den med ett backskott vilket gav dem extrapoängen.

Karlskoga lyckades åter att vända ett ett noll underläge vilket de är bäst på i allsvenskan. En bra match på det hela taget från Karlskoga.

Fakta:

Första perioden elfte minuten mål Tingsryd, Max Novak gör 1-0. 16 minuten utvisning Karlskoga, Arvid Aronsson två minuter för hooking, powerplay Tingsryd utan resultat. 20 minuten utvisning Karlskoga, Alex Lindström fem minuter för slashing + matchstraff för osportsligt uppförande, powerplay för Tingsryd.

Första perioden slutade 1-0 till Tingsryd.
Skottstatistik första perioden Tingsryd AIF 12 – BIK Karlskoga 9

Andra perioden Tingsryd powerplay i 4.45 utan resultat. Femte minuten utvisning Tingsryd, William Romfors två minuter för holding, powerplay för Karlskoga utan resultat. 16 minuten utvisning Timrå, Oscar Holst två minuter för interference, powerplay Karlskoga utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Tingsryd AIF 4 – BIK Karlskoga 12

Tredje perioden 15 minuten mål Karlskoga, Victor Berglind kvitterar 1-1. 18 minuten utvisning Karlskoga, Mikael Eriksson två minuter för hooking, powerplay för Tingsryd

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga